Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu Pentru un raspuns mai ferm al comunitatii internationale fata de incalcarea acordurilor de neproliferare nucleara

ro

29 Mar, 2012 16:53 970 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

Corina Cretu: Pentru un raspuns mai ferm al comunitatii internationale fata de incalcarea acordurilor de neproliferare nucleara

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a declarat, in cadrul sesiunii plenare de la Bruxelles, ca răspunsul comunităţii internaţionale la incalcarea acordurilor internaţionale privind securitatea nucleara trebuie sa fie mult mai convingător, pentru a determina o schimbare în conduita ţărilor care se doteaza cu arma nucleara.

"Summitul de la Seul, dedicat securităţii nucleare, este un moment important, care vine după catastrofa de la Fukushima de anul trecut. Energia nucleară a fost o opţiune, la un moment dat promiţătoare. Ne-am asumat, însă, doar o parte din costurile ei. Fukushima ne obligă să decidem dacă vom investi cu prioritate în noi tehnologii de generare, mai puţin periculoase", a subliniat europarlamentarul Corina Cretu.

Vicepresedintele Comisiei pentru Dezvoltare a atras atentia asupra gestiunii deşeurilor radioactive - o problema care va ocupa atenţia multor generaţii. "Aceste deşeuri sunt periculoase şi pentru ca pot constitui o armă în mâna unor grupuri teroriste. De aceea, gestiunea combustibilului uzat poate deveni un coşmar fără o cooperare internationala", a avertizat europarlamentarul social-democrat.

Corina Cretu a precizat ca "Summitul de la Seul ne aminteşte şi un eşec: cel al neproliferării. Coreea de Nord este o astfel de ţară care a nesocotit acordurile internaţionale şi s-a dotat cu arma nucleară. Iranul îi calcă pe urme, iar răspunsul comunităţii internaţionale trebuie sa fie mult mai convingător, pentru a determina o schimbare în conduita acestor ţări", a evidentiat europarlamentarul Corina Cretu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii