Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu Pentru un angajament durabil al UE in domeniul dezvoltarii

ro

23 Jan, 2013 13:12 878 Marime text
COMUNICAT DE PRESA


Corina Cretu: Pentru un angajament durabil al UE in domeniul dezvoltarii


Europarlamentarul Corina Cretu, Vicepresedintele Grupului Socialist din Parlamentul European, a pledat, in dialogul cu reprezentantul in domeniul dezvoltarii al presedintiei irlandeze a UE, pentru elaborarea unei agende realiste, pe termen lung, pentru indeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.

"Ajutorul pentru dezvoltare al Uniunii Europene s-a concentrat, din 2000, asupra indeplinirii acestor tinte ambitioase care au ca termen-limita anul 2015. In ciuda unor progrese, cum sunt cele in combaterea mortalitatii infantile, e nevoie de o agenda post-2015, pentru un angajament durabil al UE in vederea sprijinirii celor mai putin dezvoltate tari ale lumii", a declarat Corina Cretu in cadrul audierii ministrului Dezvoltarii din Irlanda, Joe Costello.

Vicepresedintele Grupului Europarlamentar Socialist si-a exprimat speranta ca noul cadru bugetar multianual al UE va asigura finantarea corespunzatoare a ajutorului pentru dezvoltare, in ciuda unor indicii privind posibila reducere a bugetului alocat. "Uniunea Europeana, ca principal donator si actor global in ajutorul pentru dezvoltare, trebuie sa-si continue eforturile pentru reducerea saraciei severe in lume, promovarea egalitatii intre sexe, imbunatatirea sanatatii materne, asigurarea accesului la educatie si combaterea HIV, a malariei si a altor boli care inca fac ravagii in tarile sarace ale planetei", a precizat Corina Cretu.

Vicepresedintele Comisiei europarlamentare pentru Dezvoltare a subliniat, in cadrul dialogului cu responsabilul irlandez, importanta implicarii femeilor in transformarea tarilor slab dezvoltate si necesitatea relansarii cooperarii cu organizatiile non-guvernamentale in gestionarea situatiilor post-conflict.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii