Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu Pentru continuarea eforturilor de oprire a conflictului din Siria

ro

05 Jul, 2012 15:38 1014 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

Corina Cretu: Pentru continuarea eforturilor de oprire a conflictului din Siria

Europarlamentarul Corina Cretu, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, a declarat, in cadrul dezbaterii consacrate la Strasbourg situatiei din Siria, ca Uniunea Europeana trebuie sa continue eforturile pentru negocieri directe între putere şi opoziţie, pentru încetarea ostilităţilor in Siria.

"Situaţia din Siria se degradează în pofida eforturilor  internaţionale pentru o soluţie negociată şi acceptabilă părţilor în conflict. Tensiunea risca să se extinda si mai mult, după doborârea avionului militar turc de către apărarea antiaeriană siriană. Zilnic mor nevinovaţi, victime ale unui adevărat război civil, ale unor masacre inimaginabile, care nu mai au nicio legătură cu dorinţa sirienilor de a trăi în democraţie şi libertate. Oferirea de arme părţilor face lucrurile şi mai periculoase. Nu pot să nu remarc persecutarea membrilor comunităţii creştine, fapt ce duce conflictul la o dimensiune grotesca", a declarat Corina Cretu.
 
Vicepresedintele grupului europarlamentar socialist a atras atentia asupra faptului ca "din pacate, poziţia Rusiei şi Chinei ramane categorică: nu acceptă nimic ce ar semăna cu o schimbare de regim politic. Dar responsabilitatea noastra de a proteja victimele este esentiala". In acest context, europarlamentarul roman a apreciat poziţia principială si ferma a UE, care acţionează coerent pentru găsirea unor soluţii paşnice. "Trebuie depuse toate eforturile pentru negocieri directe între putere şi opoziţie, pe fondul unei încetări a ostilităţilor", a subliniat europarlamentarul Corina Cretu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii