Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu "PD-L - dependenta de cianuri dauneaza grav luciditatii!"

ro

06 Oct, 2011 15:44 1057 Marime text

Corina Cretu: "PD-L - dependenta de cianuri dauneaza grav luciditatii!"

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a interpelat Comisia Europeana cu privire la interzicerea utilizării tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri în Uniunea Europeană. Europarlamentarul social-democrat a cerut Comisiei sa precizeze daca intentioneaza sa dea curs solicitarii Parlamentului European de a interzice, pana la sfarsitul acestui an, utilizarea tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri în Uniunea Europeană.

"Constat cu regret ca - dupa un an si jumatate de cand Parlamentul European a adoptat rezolutia prin care invită Comisia să propună interzicerea totală a utilizării tehnologiilor de minerit pe bază de cianuri în Uniunea Europeană până la sfârşitul lui 2011 - Comisia Europeana nu a dat curs acestei solicitari. Aceasta lipsa de reactie incurajeaza proiectul minier pe baza de cianuri de la Rosia Montana", a criticat vicepresedintele Comisiei europarlamentare pentru Dezvoltare.

Corina Cretu a subliniat ca pasivitatea Comisiei Europene o face complice cu un proiect in legatura cu care se trag de ani de zile semnale de alarma si care risca sa aiba un impact catastrofal, transfrontalier, asupra mediului. "In conditiile in care lobby-ul industrial poate determina guverne, precum cel roman, sa fie pe cale de a pune in pericol interesele propriilor cetateni, e nevoie de o interdictie generala la nivel european", a declarat Corina Cretu.

Europarlamentarul social-democrat a condamnat incercarile reprezentantilor PD-L de a bloca vizita in Romania a reprezentantilor Comisiei europarlamentare de Petitii, care au fost sesizati  cu privire la riscurile exploatarii de la Rosia Montana. "Noile cote de inversunare atinse de reprezentanti ai PD-L in sustinerea proiectului privat de la Rosia Montana vorbesc de la sine despre cat de dezinteresata este mobilizarea lor, trup si suflet, pentru demararea exploatarii", a atras atentia Corina Cretu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii