Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:59 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corina Cretu cere Comisiei Europene fermitate fata de complicitatea guvernului Olandei cu extremismul xenofob

ro

15 Mar, 2012 00:50 663 Marime text

Corina Cretu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare din cadrul Parlamentului European, a cerut, in sesiunea plenara de la Strasbourg, mai multa fermitate din partea Comisiei Europene fata de incurajarea de catre guvernul Olandei a intolerantei, xenofobiei si discriminarii cetatenilor din noile state membre din Europa Centrala si de Est.

"Comisia Europeana, in calitate de gardian al tratatelor UE, are datoria de a solicita imperativ Olandei sa respecte Tratatul de la Lisabona, Carta Drepturilor Fundamentale a UE şi directivele privind libera circulaţie a lucrătorilor, tratamentul egal la angajare si protectia datelor cu caracter personal", a subliniat Corina Cretu in interventia scrisa aferenta dezbaterii privind site-ul extremist care incurajeaza cetatenii olandezi sa-i reclame pe est-europenii din cauza carora si-au pierdut locul de munca.

"Solicit Comisiei Europene sa actioneze ferm pentru stoparea unor asemenea atitudini anti-europene, care pot reprezenta un precedent grav, generand intoleranta si tensiuni intre cetatenii UE de nationalitati diferite. Nu doar acest site incurajat de guvernul olandez, ci politica Olandei in ansamblul sau ii discrimineaza pe cetatenii din noile state membre. Aceasta nu mai e o problema interna a Olandei, cata vreme este vorba de un gest fatis de ostilitate la adresa cetatenilor din zece tari ale Uniunii Europene", a declarat europarlamentarul roman.

Corina Cretu a precizat ca acest site indreptat impotriva lucratorilor est-europeni e un simptom al orientarii anti-europene a Olandei, din care fac parte si refuzul obsesiv al aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen si eforturile ministrului olandez al azilului si imigratiei de a obtine suportul altor state pentru inasprirea legislatiei europene in materie de imigratie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii