Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia Europeană răspunde la interpelarea eurodeputatului PSD Viorica Dăncilă privind vitalitatea comunităţilor rurale

ro

23 Mar, 2012 13:56 1200 Marime text

Comisia Europeană răspunde la interpelarea eurodeputatului PSD Viorica Dăncilă privind vitalitatea comunităţilor rurale
 
www.vioricadancila.ro

23 martie 2012, Bruxelles

      Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a primit răspunsul Comisiei Europene la întrebarea scrisă privind vitalitatea comunităţilor rurale, incluzând abordarea specificităţilor regionale, stimularea IMM-urilor, a microîntreprinderilor şi a afacerilor de familie în mediul rural, cu scopul creării de noi locuri de muncă.
Propunerile legislative adoptate de Comisie pentru perioada de după 2013 prevăd că, sprijinirea comunităţilor rurale în UE va fi asigurată prin patru fonduri gestionate în comun cu statele membre (Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală – FEADR, Fondul european de dezvoltare regională – FEDR, Fondul social european – FSE, Fondul de coeziune), se arată în scrisoarea comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, transmisă deputatului român.
Potrivit oficialului european, sprijinul acordat prin fondurile UE va fi coordonat atât la nivel european, cât şi la nivel naţional.
În contextul politicii UE de dezvoltare rurală, în cadrul FEADR va fi extins  sprijinul acordat în prezent zonelor rurale. În acest fel, vor fi asigurate serviciile şi infrastructura de bază, precum şi sprijinul pentru întreprinderi şi posibilităţile de formare profesională pentru actorii economici din zonele rurale, se mai spune în scrisoarea menţionată.
Potrivit oficialului european, propunerea prevede, de asemenea, posibilitatea creării unor grupuri operative în cadrul Parteneriatului european de inovare pentru productivitatea şi durabilitatea agriculturii, precum şi sprijin pentru lanţurile scurte de aprovizionare şi pentru cooperarea dintre actorii economici din zonele rurale. În acelaşi timp, iniţiativa LEADER (Liaisons entre actions de développement de l'économie rurale) va continua să aibă o importanţă majoră pentru asigurarea unor soluţii locale pentru comunităţile rurale.
Fondul social european va sprijini în continuare dezvoltarea resurselor umane, inclusiv prin stagii de ucenicie, pe întreg teritoriul UE, deci şi în zonele rurale. FEDR va fi disponibil pentru sprijinirea IMM-urilor şi a investiţiilor în infrastructură pe întreg teritoriul României, se arată în răspunsul Comisiei Europene la interpelarea adresată de eurodeputatul Viorica Dăncilă.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii