Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere arestare - 22.01.2009

ro

22 Jan, 2009 18:34 5585 Marime text

MINISTERUL PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL
C O N S T A N Ţ A
SECŢIA DE URMĂRIRE PENALĂ
OPERATOR DE DATE CU CARACTER PERSONAL NR.3722 
Dosar nr.1523/P/2008                 22.01.2009


C ă t r e,
TRIBUNALUL CONSTANŢA

 În temeiul disp.art.1491  C.pr.pen., propunem arestarea preventivă a inculpaţilor:

 1.ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic” - cetăţean român, studii 10 clase, necăsătorit, fără ocupaţie şi loc de muncă, domiciliat în oraş Hârşova, jud.Constanţa,
 -pentru infracţiunea de tâlhărie, prev. şi ped. de art. 211 alin.1, alin.2 lit.a, alin.21  lit.a,b,c şi alin.3 C.pen.;

 2.LUPU MARIAN ALEXANDRU - cetăţean român, studii 12 clase, necăsătorit, administrator la SC TASE AUTOTRANS SRL, fără antecedente penale, domiciliat în mun.Constanţa,
 -pentru infracţiunea de complicitate la tâlhărie, prev. şi ped. de art.26 rap. la art. 211 alin.1, alin.2 lit.a, alin.21  lit.a,b,c şi alin.3 C.pen.

 3.SÎNTION MIHAI GEORGE -cetăţean român, studii 12 clase, căsătorit,are i copil minor,fără antecedente penale, angajat ca şofer la SC TASE AUTOTRANS SRL, domiciliat în com.Nicolae Bălcescu, sat Dorobanţu, jud.Constanţa,
 -pentru infracţiunea de complicitate la tâlhărie, prev. şi ped. de art.26 rap. la art. 211 alin.1, alin.2 lit.a, alin.21  lit.a,b,c şi alin.3 C.pen.

 4.SAVIUC VASILE - cetăţean român, studii 6 clase, serviciul militar nesatisfăcut,căsătorit, 1 copil minor, muncitor necalificat, cu antecedente penale, domiciliat în loc.Valu lui Traian, jud.Constanţa,
 -pentru infracţiunea de tâlhărie, prev. şi ped. de art. 211 alin.1, alin.2 lit.a, alin.21  lit.a,b,c şi alin.3 C.pen.

 În fapt se reţine că, inculpaţii  SAVIUC VASILE şi ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic”, la data de 10.11.2008, ajutaţi fiind de LUPU MARIAN ALEXANDRU şi SÎNTION MIHAI GEORGE, au pătruns cu forţa, mascaţi cu cagule, în locuinţa părţilor vătămate CHIOCARU MARIAN ŞI SOCACI ADRIANA, din oraşul Hârşova, str.Alexandru cel Bun, bl.H2, ap.16, jud.Constanţa şi pe fondul imobilizării, ameninţărilor cu o sabie şi exercitării de violenţe asupra acesteia din urmă, cauzându-i leziuni care i-au pus viaţa în primejdie, au sustras din  seiful aflat în  imobil, sumele de 140.000 EURO şi 7 miliarde lei.
 Se reţine, de asemenea, că inculpaţii LUPU MARIAN ALEXANDRU şi SÎNTION MIHAI GEORGE, la data de 10.11.2008,în jurul orelor 16,00 în baza unei înţelegeri prealabile,cu intenţie, au înlesnit şi ajutat, (ultimul  asigurând şi transportul autorilor de la locul comiterii faptei) pe   SAVIUC VASILE şi ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic” să pătrunsă cu forţa, mascaţi cu cagule, în  locuinţa părţilor vătămate CHIOCARU MARIAN  şi SOCACI ADRIANA din oraşul Hârşova, str.Alexandru cel Bun, bl.H2, ap.16, jud.Constanţa, să imobilizeze, să ameninţe cu o sabie şi să exercite violenţe asupra acesteia din urmă, cauzându-i leziuni traumatice care i-au pus viaţa în primejdie, facilitând astfel sustragerea de către autori din  seiful aflat în imobil, a  sumelor de 140.000 EURO şi 7 miliarde lei. De asemenea, acesta în baza unei înţelegeri prealabile cu ceilalţi participanţi, au primit sume de bani astfel sustrase, în scopul folosirii în interes personal.
 Prin rezoluţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa din  data de 13 nov.2008, s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” faţă de autori necunoscuţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, prev. şi ped. de art. 211 alin.1,  alin.2 lit.a, alin.21  lit.a,b, şi c şi alin.3 C.pen.


 Prin rezoluţiile Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, din  data de 21.01.2009, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de  SAVIUC VASILE,  şi ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic” pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, prev. şi ped. de art. 211 alin.1,  alin.2 lit.a, alin.21  lit.a,b, şi c şi alin.3 C.pen. şi, respectiv, faţă de LUPU MARIAN ALEXANDRU şi SÎNTION MIHAI GEORGE  pentru săvârşirea in fracţiunii de complicitate la tâlhărie, prev. de disp.art.26 rap. la art. 211 alin.1,  alin.2 lit.a, alin.21  lit.a,b, şi c şi alin.3 C.pen.
Prin  ordonanţele Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa din data de 21.01.2009, s-a dispus reţinerea învinuiţilor, pe un interval de timp de 24 de ore, conform disp.art. 143, art. 144 rap. la art. 148 lit.f C.pr.pen.
 Prin ordonanţele Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa din data de 21.01.2009, s-a dispus punerea în  mişcare a acţiunii penale pentru in fracţiunile menţionate mai sus, pentru fiecare inculpat.
 Din probele administrate până în prezent rezultă că participanţii (în calitate de autori şi, respectiv,  de complici) la activitatea infracţională descrisă în preambulul cererii sunt inculpaţii: ENE GEORGE CRISTIAN  zis „Pisic”, SAVIUC VASILE, LUPU MARIAN ALEXANDRU şi  SÎNTION MIHAI GEORGE.
 Următoarele mijloace de probă administrate, pe care le analizăm în cele ce urmează,  susţin situaţia de fapt şi încadrarea juridică dată celor patru inculpaţi:
 -declaraţia părţii vătămate CHIOCARU MARIAN şi plângerea penală înregistrată la data de 11.08.2008, precum şi declaraţia victimei SOCACI ADRIANA, se coroborează cu probe testimoniale, constatări tehnico-ştiinţifice, procese-verbale încheiate de lucrătorii de poliţie.
 Conform procesului-verbal de cercetare la faţa locului rezultă că în locuinţa părţilor vătămate s-au constatat urme de răvăşire şi de deranj ale obiectelor existente, ca urmare a unei posibile lupte ce s-a desfăşurat în acel loc, pe peretele din leaving fiind prezente dinamice de încălţăminte, iar în  holul apartamentului a fost identificat un seif metalic de culoare gri, culcat pe o pilotă, cu cheile introduse în  lăcaşul yalei (v.planşa foto). În imobil au fost identificate urme materie-picături substanţă brun-roşcată cui aspect de sânge, un  cablu electric bifilar, pe pardoseală, lângă pat-un cablu de încărcător telefon, ambele aflate în zonă unde a fost găsită victima SOCACI ADRIANA, pentru a fi transportată la spital. În sufrageria apartamentului s-a constatat un panou de rigips, parţial rupt, cu profile metalice rupte şi îndoite, despre care partea vătămată CHIOCARU MARIAN a relatat că este locul în care se afla seiful, înainte de a fi transportat de autorii faptei, în holul apartamentului.
 Acest mijloc de probă se coroborează cu declaraţiile celor două părţi vătămate, consemnate de procuror.
 Raportul de expertiză medico-legală întocmit în cauză certifică consemnările efectuate de medicul legist, imediat după comiterea faptei, în sensul producerii unor leziuni traumatice ca urmare a actelor de violenţă comise asupra victimei SOCACI ADRIANA, cu şi de corpuri dure, care au pus în primejdie viaţa victimei.
 Declaraţia părţii vătămate CHIOCARU MARIAN consemnată de procuror la puţin  timp după sesizarea faptei, în care aceasta relatează aspecte privitoare la traseul parcurs de sus-numit şi concubina sa , victima SOCACI ADRIANA, în ziua de 10 noiembrie 2008, în intervalul de timp 8,30-16,00 este coerentă şi se coroborează cu alte probe administrate, raportat la  modul în care a fost găsită victima, după consumarea infracţiunii de tâlhărie la persoanele care au constatat leziunile produse asupra victimei, la sumele de bani existente în seiful aflat în domiciliu şi la justificarea acestora. Astfel,  declaraţia părţii vătămate se coroborează cu declaraţiile martorilor audiaţi până în  prezent ILIE LIVIU, BRĂILEANU CĂTĂLIN, procesul-verbal de consemnare a declaraţiei minorului BRĂILEANU ANDREI, TĂNASE SILVIU, NACU NICOLAE, ROŞU VASILE, CHIOCARU VALERIE, CERNEA VALERIU.
 În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că în săptămâna premergătoare comiterii faptei, în oraşul Hârşova a fost observat, în locurile precizate de partea vătămată CHIOCARU MARIAN, autoturismul marca AUDI A4, culoare gri, cu nr. de înmatriculare IF 01 DYR, autoturism observat de acesta în  zilele de 8 şi respectiv 9 noiembrie 2008, în apropierea locuinţei sale. Acest autoturism, conform actelor existente la dosar,este utilizat de inculpatul LUPU MARIAN ALEXANDRU.
 Conducătorul autoturismului sus-menţionat a fost observat în mai multe rânduri, în compania inculpatului ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic”, din localitatea Hârşova, acesta din  urmă fiind persoana care, cu circa un an în urmă, a lucrat la amenajarea apartamentului părţii vătămate, cunoscând despre existenţa seifului. Afirmaţiile părţii vătămate în sensul că, autoturismul marca AUDI A4 cu nr. IF 01 DYR a fost observat în apropierea locuinţei părţii vătămate, inclusiv în ziua comiterii fapte-10.11.2008, în jurul orelor 13,30-14,00, în zona fermei pe care aceasta o deţine sunt certificate şi de martorii NACU GHEORGHE, CHIOCARU VALERIE şi CERNEA VALERIU.
 În urma verificărilor efectuate a rezultat că autoturismul menţionat mai sus aparţine SC PORSCHE LEASING ROMANIA SRL şi este utilizat în cadrul societăţii SC LUZUM COMPRES SRL CONSTANŢA de către LUPU MARIAN ALEXANDRU, societatea fiind administrată şi de tatăl acestuia, LUPU TĂNASE.
 Conform proceselor verbale existente la dosar, s-a stabilit informativ că acest autoturism este condus de către LUPU MARIAN ALEXANDRU-fiul lui,LUPU TĂNASE administratorul societăţii comerciale SC DYR TRANS SRL.
 Conform declaraţiei părţii vătămate, în urma prezentării fotografiilor inculpaţilor LUPU MARIAN ALEXANDRU şi ENE GEORGE CRISTIAN, aceasta  l-a indicat pe primul ca fiind conducătorul autoturismului IF 01 DYR, pe care l-a observat în Hârşova, în apropierea datei comiterii faptei, iar pe cel de-al doilea, l-a indicat ca fiind persoana cunoscută sub porecla de „Pisic”, care a lucrat la locuinţa sa.
 Conform declaraţiilor martorilor BRĂILEANU ANDREI şi ILIE LIVIU, la data comiterii faptei, în jurul orelor 16,30, a observat doi bărbaţi mascaţi cu cagule, ieşind din scara blocului în care se află locuinţa părţilor vătămate şi urcând într-un autoturism marca Wolskwagen de culoare neagră, condus de un alt tânăr cu şapcă. Martorul STANCU LUCIAN a declarat în procesul-verb al existent la dosar că, în  ziua de 10.11.2008, orele 16,25-cu aproximaţie, în timp ce se deplasa cu autoturismul său dinspre Hârşova spre Constanţa, a fost depăşit de două autoturisme care circulau cu viteză de aproape 160 Km/h, primul fiind marc a Wolskwagen Golf 3 de culoare neagră cu număr străin, posibil de Bulgaria, în care se aflau 2 tineri, urmat la o distanţă foarte mică de autoturismul marca UADI A4 cu nr.IF 01 DYR în care nu a putut observa numărul persoanelor, acesta având geamurile acoperite cu folie neagră.
 Conform investigaţiilor efectuate şi analizei imaginilor înregistrate de camera magazinului Carrefour din  mun.Constanţa (amplasată în parcare) din  data de 10.11.2008, între orele 11,00-11,53, s-a constatat faptul că afirmaţiile părţilor vătămate cu privire la traseul parcurs înainte de comiterea faptei sunt reale şi a rezultat că în acel interval de timp, în apropierea autoturismului aparţinând acestora, aflat în parcarea complexului comercial, s-a aflat un  autoturism marca Wolskwagen Golf de culoare neagră, similar cu cel descris de martor, ca fiind prezent la locul comiterii faptei.
 Raportul de expertiză întocmit de Institutul pentru Tehnologii Avansate, analizând imaginile menţionate mai sus, a concluzionat că autovehiculul prezent în imaginile înregistrate de camerele de supraveghere ale complexului comercial „este foarte probabil marca Wolskwagen model Golf 3  de culoare neagră, făcându-se o analiză a celor concluzionate.
 Este, astfel, susţinută varianta că părţile vătămate au fost urmărite în ziua comiterii faptei pentru a se cunoaşte traseul acestora, de acest autoturism Wolskwagen model Golf 3 despre care sunt probe că în data de 10.11.2008 a fost condus de Sîntion Mihai George. Astfel din  declaraţia martorei PAŞCA CORNELIA rezultă că,în anul 2008, în luna august, fiul ei a vândut un autoturism marca Wolskwagen model Golf 3 de culoare neagră cu număr de Bulgaria B-4973 KT lui SÎNTION MIHAI GEORGE. Această declaraţie se corelează astfel cu declaraţiile martorilor, în sensul că, autoturismul în  care s-au urcat cei doi bărbaţi mascaţi era Wolskwagen model Golf 3, cu număr de Bulgaria (declaraţie Ilie Liviu).
 Conform datelor comunicate de către agentul de poliţie BALOTĂ LAURENŢIU din cadrul Poliţiei Hârşova, la data de 23.10.2008, noaptea, inc.LUPU MARIAN ALEXANDRU a fost depistat pe raza oraşului Hârşova, în  jurul orelor 3,30, acesta justificându-şi prezenţa în sensul că se întâlnea cu inc.ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic”. În aceeaşi seară, lucrătorul de poliţie a observat în trafic autoturismul marca Wolskwagen model Golf 3, cu număr de Bulgaria-.
 În jurul datei de 25.10.2008, conform procesului verbal existent la dosar, lucrătorul de poliţie a observat în Hârşova autoturismul marca AUDI A4 cu nr. de înmatriculare IF 01 DYR, recunoscându-l printre ocupaţi pe inc. ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic”.
 În momentul când autoturismul marca AUDI A4 a plecat spre Constanţa, lucrătorul de poliţie l-a urmărit părându-i suspect şi a constatat că acesta era oprit lângă un  alt autoturism, respectiv Wolskwagen model Golf 3 cu nr. B-4973 KT (Bulgaria)în interior fiind identificat ca şofer inc. SÎNTION MIHAI GEORGE, angajat al societăţii SC DYR TRANS SRL, administrată de LUPU MARIAN ALEXANDRU Şi LUPU TĂNASE.
 Din conţinutul proceselor verbale întocmite de lucrătorii de poliţie, în urma obţinerii de la operatorii de telefonie mobilă a traficului convorbirilor şi comunicărilor ce au avut loc în ziua de 10.11.2008, în intervalul 15,30-16,15, în zona comiterii faptei, a rezultat că posturile telefonice utilizate de inc. LUPU MARIAN ALEXANDRU şi înregistrate pe SC DYR TRANS SRL au fost folosite chiar în intervalul de timp dinainte, în timpul şi imediat după comiterea faptei , fiind cert faptul că utilizatorii acestora, unul dintre ei fiind LUPU MARIAN ALEXANDRU şi respectiv, inc. SÎNTION MIHAI GEORGE, care s-au aflat în zona comiterii faptei, în momentul efectuării convorbirilor telefonice.
 În baza autorizaţiilor emise de către Tribunalul Constanţa privind interceptarea şi înregistrarea pe bandă magnetică a convorbirilor telefonice efectuate, a SMS-urilor primite  şi localizarea acestora, au fost redate rezumativ şi integral discuţiile şi mesajele ce au avut loc imediat după comiterea faptei între inculpaţii LUPU MARIAN ALEXANDRU, ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic”, SÎNTION MIHAI GEORGE, SAVIUC VASILE, învinuitul  LUPU TĂNASE, înv.VELICHEA IONUŢ şi numitul „Dan”- MARCU DĂNUŢ.
 Analizând procesele verbale de redare rezumativă a interceptărilor efectuate existente la dosar şi întocmite până în prezent, precum şi cele de redare integrală, se constată că între inculpaţii sus-menţionaţi au loc discuţii, folosindu-se un limbaj codificat, privitoare la predarea-primirea unor sume de bani, împărţirea unor astfel de  sume de bani fiind menţionate valori mari în lei şi în EURO, discuţii care apar imediat după comiterea faptei.
 Relevante sunt în  acest sens discuţiile purtate în data de 14.11.2008, ora 12,04 între LUPU MARIAN ALEXANDRU  zis „Lică” şi SÎNTION MIHAI GEORGE, privitoare la preluarea unor sume de bani, intitulată codificat „pachet de ţigări”, transmiţându-şi şi mesaje de genul „nu veni cu barca la garaj”. Evident, exemplificăm aceste mesaje, însă ele trebuie să fie analizate în contextul discuţiilor purtate între inculpaţi, astfel cum sunt redate rezumativ în procesele verbale întocmite, raportat la scopul mesajelor transmise, orele înaintate la care se purtau discuţiile telefonice şi încercarea permanentă de a codifica asemenea mesaje, pentru a ascunde informaţia reală.
 Se constată că, inc. LUPU MARIAN ALEXANDRU în cuprinsul convorbirilor purtate prin intermediul postului telefonic utilizat 0761 198214 face referiri certe la preluarea unor sume de bani despre care existau indicii că le deţine inc.SAVIUC VASILE, de la acesta, denumite într-un  limbaj codificat „brânză”, „hârtii”, „bomboane”, toate referindu-se la acelaşi conţinut, şi anume împărţirea sumelor de bani provenite din activitatea infracţională descrisă, pe care inculpaţii şi le revendică, raportat la contribuţiile avute.
 Discuţiile sunt purtate în special între inc. SÎNTION MIHAI GEORGE - LUPU MARIAN ALEXANDRU, LUPU MARIAN ALEXANDRU- SAVIUC VASILE şi, respectiv LUPU MARIAN ALEXANDRU- ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic”, precum şi ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic”-martorul BULGARU MARIUS.
 Exemplificăm  discuţia din 18.11.2008, orele 17,49 între LUPU MARIAN ALEXANDRU şi SAVIUC VASILE.
 Relevante sunt mesajele transmise de LUPU MARIAN ALEXANDRU către SAVIUC VASILE (18.11.2008, orele 20,51-21,40) din care rezultă chiar declanşarea unei stări conflictuale cu privire la împărţirea sumelor de bani. Din conţinutul discuţiilor telefonice rezultă că SAVIUC VASILE face referire la faptul că îi este ascultat telefonul mobil, solicitând persoanei cu care discută sfaturi pentru evitarea preluării mesajelor de către organele de poliţie, intitulate „gardă”.
 Conform discuţiilor telefonice şi mesajelor înregistrate în ziua de 21.11.2008, inc. ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic” s-a deplasat pentru a se întâlni cu LUPU MARIAN ALEXANDRU, în scopul preluării unor sume de bani de la acesta din urmă, existând chiar şi o negociere, folosindu-se expresia „20 de beţe”, „Pisic” solicitând 40. Inc. ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic” utilizând postul telefonic 0766 648580 face referire la preluarea unor sume de bani de la LUPU MARIAN ALEXANDRU , folosind expresia „că io se va da ce-i al lui, după Revelion” (discuţii 26.11.2008, între LUPU MARIAN ALEXANDRU  şi numita Elena; 01.12.2008, orele 23,23 între LUPU MARIAN ALEXANDRU
Şi ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic”).
 Relevant este mesajul expediat de inc. ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic” către numitul CĂPĂU, în care primul precizează că el împreună cu LUPU MARIAN ALEXANDRU au „140.000 de e”, aspect concordant cu declaraţia iniţială a părţii vătămate, care a precizat că în seif s-a aflat suma de 140.000 de EURO.
 În declaraţia dată în faţa procurorului, inc. ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic” contestă existenţa unor discuţii telefonice şi mesaje de natura celor descrise şi contestă şi afirmaţiile martorului BULGARU MARIUS care a precizat că în mai multe rânduri inc. ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic”, după comiterea faptei a primit sume de bani de la inc. LUPU MARIAN ALEXANDRU.
 De asemenea, inc. SÎNTION MIHAI GEORGE, în convorbirile avute cu inculpaţii Vali şi Marius, face referire la iminenta preluare a unor sume mari de bani de la LUPU MARIAN ALEXANDRU căruia i le solicită imperativ, pentru că i se cuvin.(v.proces-verbal redare interceptări, post telefonic 0766 215046-01.12.2008, 02 şi 03 dec.2008).
 Din discuţiile purtate de înv. LUPU TĂNASE de la postul telefonic 0756 094367 rezultă că acesta cunoaşte provenienţa sumelor de bani deţinute de fiul său şi inc. SAVIUC VASILE şi solicitate de inc. ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic” şi SÎNTION MIHAI GEORGE.
 Relevante sunt şi discuţiile telefonice purtate de la postul telefonic utilizat de LUPU MARIAN ALEXANDRU înregistrat pe SC DYR TRANS SRL (0756 094366) din care rezultă că acesta comunica cu două persoane – lucrători de poliţie, fiind atenţionat că este suspectat de comiterea infracţiunii de tâlhărie din Hârşova.
 Menţionăm cuprinsul procesului-verbal de redare rezumativă a interceptărilor efectuate din data de 04.01.2009, susţinut şi de procesul-verbal de redare integrală cu referire expresă la mesajele transmise din 23.12.2008 de la inc. ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic” către LUPU MARIAN ALEXANDRU, prin care solicită, în mod repetat să i se dea „partea lui”, „toţi ăia roz” „ce-i aparţine”, iar LUPU MARIAN ALEXANDRU îi precizează că-i va da pe toţi, când o să-i aibă. Inc. LUPU MARIAN ALEXANDRU expediază către ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic”, în ziua de 29 dec.2008 un mesaj în sensul determinării acestuia să primească în locul „părţii sale” „un PASSAT”, menţinându-i că l-a întârziat cu ăia-banii,întrucât tatăl lui s-a folosit de ei, a plătit din datoriile pe care le avea luate cu camătă, iar el îi va da partea ulterior. ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic” expediază un mesaj scris lui LUPU MARIAN ALEXANDRU la o oră înaintată, 0,51, solicitând „vreau tot ce-i al meu, 400 în cap şi 1.500” (v.proces-verbal rezumativ, 04 ian.2009, pag.5).
 Menţionăm, de asemenea, convorbirile telefonice purtate între LUPU TĂNASE şi numita SIMONA în data de 22.dec.2008, contabila firmelor pe care le administrează (v.proces-verbal redare rezumativă, 04.01.2009 + proces-verbal redare integrală).
 Toate procesele verbale de redare rezumativă şi integrală coroborate cu celelalte probe administrate în cauză,susţin concluzia că inculpaţii au sustras sumele de bani menţionate de partea vătămată şi probate prin actele de la dosar, în condiţiile descrise în cuprinsul propunerii, încercând să le împartă, în funcţie de contribuţie.
 În ceea ce-l priveşte pe inc. SAVIUC VASILE, acesta este cu antecedente penale, fiind cercetat şi trimis în judecată pentru infracţiuni similare, cu un mod de operare identic (v.fişa de cazier şi procesul-verbal întocmit de lucrătorii de poliţie).
 Conform procesului verbal de percheziţie domiciliară existent la dosar, la domiciliul inc. SAVIUC VASILE a fost descoperit un pantalon tip trening-sport, de culoare neagră, cu dungi portocalii care corespunde cu descrierea făcută de partea vătămată, iniţial, SOCACI ADRIANA, când prezintă îmbrăcămintea unuia dintre autori-cel indicat mai înalt, mascat cu cagulă şi îmbrăcat într-un trening de culoare neagră, cu dungi portocalii.
 Menţionăm, de asemenea, cuprinsul procesului-verbal de percheziţie domiciliară efectuat în data de 10 ian.2009, la sediul firmei, la un punct de lucru al SC DYR TRANS SRL Constanţa, folosit de inculpatul LUPU MARIAN ALEXANDRU, intitulat în convorbirile telefonice „La garaj”, în care se consemnează faptul că s-a găsit, lângă gardul de plăci beton, o sabie, descrisă în act, despre care înv. LUPU TĂNASE spune că o deţineau într-un ul din  garajele imobilului.
 De remarcat faptul că, partea vătămată, a precizat iniţial în declaraţie, că a fost ameninţată cu o sabie, cu caracteristici similare celei găsite.
 În temeiul disp.art. 148 lit.f C.pr.pen., vă solicităm să dispuneţi arestarea preventivă a inculpaţilor ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic”, SÎNTION MIHAI GEORGE, LUPU MARIAN ALEXANDRU şi SAVIUC VASILE, întrucât aceştia au săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de 4 ani, şi există probe că lăsarea în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică. Pericolul concret pentru ordinea publică este motivat de natura infracţiunii comise (complexă, de pericol şi de prejudiciu), de urmările produse asupra victimei SOCACI ADRIANA, de modul de acţiune organizat, premeditat pentru a se sustrage sume considerabile de bani dintr-o locuinţă, de valoarea mare a prejudiciului produs şi de rezonanţa socială produsă în comunitate.
 Solicităm să dispuneţi arestarea preventivă a inculpaţilor ENE GEORGE CRISTIAN zis „Pisic”, SÎNTION MIHAI GEORGE, LUPU MARIAN ALEXANDRU şi SAVIUC VASILE, fiecare pe o perioadă de 29 de zile.
 Apărarea inculpaţilor a fost asigurată de avocatul ales CALAIGI SORIN, avocatul ales CRISTESCU LIVIU şi doi avocaţi desemnaţi din oficiu.
 Dosarul conţine 3 volume.

PRIM PROCUROR,                            PROCUROR,
ADINA FLOREA                         PETRESCU TEODORA

Red.Pr.PT
BE/3 ex

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nyk 27 May, 2010 18:38 astyas ne fak draku de ras pe toty sunt nyste prosty kare nu au ce sa faca sy vor sa para ynteresanty