Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se deschid portile proiectului IT Academy!

ro

05 Mar, 2010 17:31 1481 Marime text

Comunicat de presa: cultura, educatie, ONG

Se deschid portile proiectului IT Academy!

 In zilele 6 si 7 martie, in Aula Magna a Universitatii “Ovidius” Constanta, va avea loc conferinta de IT&C a proiectului IT Academy, organizat de AIESEC Constanta.
Proiectul urmareste sa imbogateasca cunostintele teoretice si experienta studentilor de la mate-info, si nu numai, in domeniul IT, realizand legatura dintre oferta si cererea de munca pe aceasta piata.

Pe data de 6 martie se va tine evenimentul de deschidere cu invitati speciali precum D-nul profesor Nicola, de la Facultatea de Matematica-Informatica si Cornel Marcu de la Compania Mind Evolution care va sustine un training despre orientarea in cariera. Urmatoarea zi este rezervata training-ului "Solutii informatice pentru afaceri", sustinut de Probit.
Conferinta va continua si in zilele de 13-14 martie, iar pregatirea participantilor se va aprofunda prin workshop-uri pe temele:  web design, software, programare si securitate.

Dupa pregatirea primita in cadrul conferintei 15 din cei 50 de participanti vor fi selectati pentru a desfasura un stagiu de practica intr-una din companiile: Power Holding, Senior Software, Probit, Quick Service, Centrul de Statistica, Crucial. Selectia va fi facuta in urma unor interviuri, ce vor urmari motivatia, nivelul de implicare si competentele participantilor.

Astfel, in urma training-urilor, a stagiilor de practica si a interactiunii cu firmele din domeniul IT&C, va creste nivelul de pregatire al studentilor, facilitandu-se si intrarea lor pe piata muncii.

AIESEC este cea mai mare organizatie internationala de tineret din lume. Fondata in 1948, AIESEC este o platforma internationala care isi propune sa ofere tinerilor din intreaga lume sansa de a-si descoperi si valorifica potentialul, pentru a crea un impact pozitiv in comunitatile lor. Fata de alte organizatii, AIESEC aduce in plus programul Exchange care ofera tinerilor o experienta internationala de invatare experientiala, intr-una din cele 109 tari in care exista organizatia.
     ###

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii