Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paul Ardeleanu este de astazi Ambasadorul primului Centru Gifted Education din Romania

ro

10 Apr, 2009 21:38 1188 Marime text

Paul Ardeleanu este de astazi Ambasadorul primului Centru Gifted Education din Romania

Un tanar talent vorbeste in numele unei generatii de tineri cu potential inalt care nu vrea sa se predea, nu vrea sa se piarda: "Majoritatea oamenilor inteleg perfect ca este cu adevarat o tragedie sa ai o minte de 8 ani intr-un corp de 16 ani. Insa nu intelegem ca este posibil sa ai o minte de 16 ani prizoniera intr-un corp de 8 ani." Tanarul castigator al competitei "Ambasadorul Centrului Gifted Education" pentru copii cu potential inalt se numeste Paul Ardeleanu si are doar 17 ani. Discursul sau intitulat "Un maine mai bun" arata o maturitate de gandire si o responsabilitate eroic asumata de a reprezenta drepturile a mii de copii care nu vor sa-si rateze potentialul, care cer sansa de a crea o lume armonioasa si mai buna, cer sansa sa invete potrivit abilitatilor lor. Paul a devenit astazi atat ambasadorul copiilor cu potential inalt, cat si membru de excelenta al IRSCA Gifted Education.

Asculta un Fragment de 3 minute din Discursul castigator cu care Paul Ardeleanu a castigat competitia Ambasadorul Centrului Gifted Education:

http://www.supradotati.ro/ambasador

Un fragment din discursul castigator pe care il poti auzi in intregime in 16 aprilie 2009 la Evenimentul de lansare a proiectului centrului Gifted Education:

"Este oare cu adevarat necesara educatia de excelenta, in Romania? Profesorul Klaus Urban ne-a oferit raspunsul la aceasta intrebare: "Nici o natiune, nici o societate nu isi poate permite sa neglijeze copiii si tinerii cu cele mai mari potentiale apartinand poporului sau. Varfurile constituie o bogatie nationala." Sunt copii in Romania care pornesc in calatoria vietii cu mari capacitati intelectuale dar sunt torturati de o educatie ce promoveaza trisatul si mediocritatea. Ei pornesc la drum cu speranta de a realiza ceva maret si de a face o contributie pentru ceilalti care au uitat sa viseze. Ei vin in aceasta lume cu samanta unui copac puternic dar nu le este oferita destula apa pentru a creste ceea ce ar putea fi. Li se ofera doar descurajari si sunt sprijiniti spre a deveni un nimeni. Majoritatea geniilor cad in aceasta capcana si isi pierd speranta pentru maretie"

"Neglijarea celor mai inteligenti, mai creativi, mai capabili dintre copii afecteaza nu numai pe ei dar si intreaga natiune. In graba acestei societati de a oferi sanse egale pentru toti a promovat neintentionat discriminarea impotriva acelor copii cu capacitati extraordinare. Oportunitati egale nu inseamna si nu a insemnat niciodata rezultate egale fara a distruge diferentele care ne fac unici si a masacra talentele noastre naturale."

Daca te intereseaza soarta copiilor cu potential inalt vino pe 16 aprilie sa faci cunostinta cu generatia care construieste lumea in care vei trai maine.

Mii de tineri care-si asteapta sansa, isi vor simti reprezentate drepturile si preocuparile prin purtatorul lor de cuvant, Paul. Un tanar talent oratoric va vorbi pentru tine. Daca simti ca ai un talent, o abilitate deosebita, vino la eveniment sa-l incurajezi pe Paul si sa pui si tu umarul pentru a infiintarea primului centru Gifted Education.

Acest eveniment te priveste. Vino sa-ti aperi dreptul la o educatie diferentiata, care sa-ti hraneasca abilitatile, inteligenta si talentul. Este vorba de sansa ta in viata!

Parteneri media:

Radio Romania Cultural, Radio Itsy Bitsy, The Epoch Times, Calificativ.ro, Copilul.ro, Bizcampus.ro, Lumebuna.ro, Romanian-Portal.com, Ziarul Informatia, Psychologies.ro, Stiriong.ro, Elevate, Best Communication Media, Ambition.ro, PRwave.ro, Prescolar.ro, Clopotel.ro, Parinti.com, Procom-Centrul de Comunicare profesionala, Comunicatii Mobile, Revista Cutezatorii, Jobmate.ro, Responsibile Management Romania, Fundatia Nationala Romanii de Pretutindeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii