Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocuri, serbari, distractie si multe cadouri de 1 Iunie

ro

29 May, 2009 19:46 4286 Marime text


___________________________________________________________________________________________World Vision Romania – Biroul Zonal Constanta                                                                         
Str. Bucovinei, nr.3, Constanta
Tel: 0241/549.866
Fax: 0241/549.867

Comunicat de presă

Jocuri, serbări, distracţie şi multe cadouri de 1 Iunie

Nerăbdători să-şi serbeze ziua, copiii din comunităţile rurale în care World Vision derulează proiectul de Dezvoltare Comunitară sunt în vâlva pregătirilor pentru serbările organizate începând cu 30 mai 2009, pe parcursul întregii săptămâni.

Primii care dau tonul distracţiei sunt 170 de copii din comuna Corbu, care vor prezenta o suită de dansuri, cântece şi piese de teatru, în cadrul "Serbării Salcâmului", eveniment devenit o tradiţie a comunităţii şi celebrat anual pe 30 mai. Alături de artiştii invitaţi de Primăria Corbu la serbarea câmpenească, aceşti copii vor înviora spiritul întregii comunităţi prin veselia şi talentul lor, sărbătorind în avans Ziua Internaţională a Copilului - prilej de bucurie pentru pachetele cu dulciuri şi haine primite în dar de la World Vision.

1338 de şcolari şi preşcolari din Cumpăna îşi vor măsura forţele şi îndemânarea în concursurile sportive de fotbal, ştafetă, scrimă, role şi biciclete, organizate duminică, 31 mai, pe stadionul din comunitate. Arbitrul competiţiilor va fi un clown, care are misiunea specială de a înveseli toţi copii, indiferent de locul pe care se vor clasa la concurs.

Pe data de 1 Iunie, copiii vor avea emoţii pentru prestaţiile din cadrul serbărilor la care participă, vor râde şi vor primi cadouri, doar este ziua lor – Ziua Internaţională a Copilului.  60 de copii, înscrişi la cantina socială din Cumpăna, vor face desene pe asfalt şi vor fi sărbătoriţi la Biserica Sfânta Paraschiva, cu tort şi suc. Alţi 80 de copii din satele Conacu şi Negreşti, provenind din familii defavorizate, au primit haine şi produse de igienă din partea World Vision.

Căminul Cultural din Cobadin va fi gazda a două serbări, organizate pe data de 1 iunie, ora 1000, respectiv, 6 iunie, anul curent. Copiii din cadrul Proiectului "Să ajutăm copiii să aibă un viitor mai bun", au pregătit un program artistic destinat Zilei Copilului, pe care îl vor prezenta duminică, în faţa părinţilor şi a cadrelor didactice de la Şcoala Generală cu clasele I-VIII Viişoara. Sâmbăta viitoare, World Vision în colaborare cu Căminul Cultural le va oferi în dar celor aproximativ 200 de copii din Cobadin şi satele aferente, un spectacol de divertisment oferit gratuit, prin amabilitatea artistului Gheorghe Gheorghiu.

Materialele didactice oferite de World Vision micuţilor de la Gradiniţa Viişoara şi elevilor din clasele I-IV de la Grupul Şcolar Cobadin le vor permite acestora să sărbătorească în mod creativ Ziua Copilului, ilustrând prin desene pe asfalt, ce însemnă pentru ei copilăria. 

30 de copii cu dizabilităţi, beneficiari ai Centrului pentru copii cu dizabilităţi Cernavodă, vor sărbători Ziua Copilului printr-o ieşire la iarbă verde, în pădurea din Seimeni. În timp ce părinţii vor coace micii pe grătar, copiii vor participa sub supravegherea agajaţilor World Vision, la jocuri distractive şi concursuri cu premii şi vor primi la finalul activităţii, jucării frumoase şi dulciuri gustoase în dar.

La Mulţi Ani, tuturor copiilor din România şi celor care se simt în suflet tot copii!


Pentru informaţii suplimentare: Isabela Ştefan-Iorga -  Asistent relaţii publice şi comunicare World Vision-Biroul Zonal Constanţa
Tel. 0241.549.866 sau 0731.444.651; e-mail: isabela_stefan@wvi.org.

World Vision este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy. Organizaţia noastră este concentrată asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspiraţi de valori creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii