Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:36 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În GREEN WEEK, SE POARTĂ VERDE la Constanța

ro

04 Jun, 2015 09:59 626 Marime text
ONG Mare Nostrum vă invită, vineri, 5 iunie 2015,  să celebrăm împreună Ziua Mondială a Mediului. În această zi, oamenii din întreaga lume sărbătoresc natura, prin participarea la diverse acţiuni şi evenimente de prevenire, informare şi conştientizare asupra problemelor de ocrotire a mediului înconjurător.
Stabilită în anul 1972 în cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinței de la Stockholm asupra Mediului, “Ziua Internațională a Mediului” este sărbătorită în fiecare an în data de 5 iunie, fiind una din principalele acțiuni prin care ONU încearcă să mărească nivelul de conștientizare pe plan mondial asupra mediului și să îmbunătățească metodele de a acționa pentru protejarea naturii înconjurătoare.
Marcarea Zilei Mondiale a Mediului aduce cât mai aproape de oameni problemele de mediu și este ocazia prin care locuitorii Terrei sărbătoresc natura prin participarea la diverse acțiuni și evenimente de prevenire, informare și conștientizare asupra problemelor de ocrotire a mediului înconjurător.
Cu această ocazie elevii constănțeni vor realiza o expoziție inedită, intitulată ”Muzeul deșeurilor”. Ei vor selecta câte 10 deșeuri, cu rol de exponate. Fiecare va purta o etichetă cu informații despre exponat, informații ce vor fi prezentate chiar de elevi.
Expoziția va avea loc vineri, 5 iunie 2015, între orele 16–18, în Parcul de la Sala Sporturilor.
Programul activităților pregătite de Mare Nostrum va include și jocuri educative pentru copii, dedicate protejării mediului înconjurător, dar și o Tombolă a Bateriilor Uzate.
Dacă aduceți minimum 20 de baterii uzate, primiți automat un set de 4 baterii R6 și veți fi înscriși la tragerea la sorți organizată de SNRB (Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor) în cadrul campaniei ,,Privește Partea Pozitivă” , având astfel șansa să câștigați o tabletă Samsung Galaxy Tab 4. Premiile vor fi acordate de SNRB, partenerul nostru în cadrul acestui demers. Câștigătorii tragerii la sorți sunt anunțați la fiecare sfârșit de lună, pe site-ul www.colecteazabaterii.ro
“Și voi puteți deveni susținători ai Mediului în acestă zi importantă, prin simpla participare la acest eveniment!”, susține Anca Gheorghe, coordonatorul evenimentului.
 
Cecilia Pătrăhău - Responsabil PR/Fundraising
ONG Mare Nostrum
Address: Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 3, bl. F17, sc. A, ap. 3, Constanta 900711
Phone/Fax: +40241/612422; +40341/407432
E-mail: cecilia_patrahau@yahoo.com
Web: www.marenostrum.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii