Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Împreună combatem discriminarea!

ro

25 Mar, 2013 11:44 1103 Marime text
Grupul informal de tineri Future Vision
COMUNICAT DE PRESĂ
Împreună combatem discriminarea!”



Grupul informal de tineri Future Vision, format din beneficiari ai fundatiei World Vision Romania, a desfășurat vineri, 22.03.2013, workshop-ul intitulat “Împreună combatem discriminarea!”, în cadrul proiectului “O discriminare, 100% participare!”, finanțat de Programul Tineret în Acțiune. Alături de cei cinci memebrii ai grupului informal, organizatori ai workshop-ului, au participat douăzeci și cinci de tineri din județul Constanța, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.
Proiectul „0 Discriminare 100% Participare” va fi implementat de grupul informal de tineri Future Vision, în perioada 1 februarie - 30 iulie 2013 și are scopul de a încuraja toleranța, deschiderea și acceptarea socială în rândul comunităților locale din Județul Constanța, față de grupurile vulnerabile și dezvoltarea premiselor de integrare socială, educațională și economică a acestora.


Obiectivele grupului sunt promovarea comportamentelor tolerante față de grupurile vulnerabile, în rândul tinerilor și publicului larg, în comunitatea locală din Constanța și integrarea problemei discriminării persoanelor din categorii vulnerabile pe agenda publică a orașului Constanța.


Această inițiativă își propune să susțină prin proiect acțiuni inovative de informare în rândul elevilor și studenților, plecând de la premisa că, informați din primii ani de liceu, tinerii vor alege practici și atitudini nondiscriminatorii, pe care le vor promova la nivelul întregii comunități.
Agenda workshopului a cuprins:
  • prezentarea proiectului O discriminare, 100% participare!”;
  • prezentare pe tema: Discriminare, coeziune socială, categorii vulnerabile. Virusul HIV – SIDA, cum creează excludere – mituri și metode de prevenire;
  • prezentare pe tema: Aspecte psihologice ale discriminării și efectele sale în plan comportamental;
  • training: Pași de urmat în organizarea unei campanii de advocacy;
  • discuții libere, planificarea repetițiilor pentru teatru forum.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii