Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romania – membru al Consiliului Executiv al OMT

ro

02 Oct, 2009 21:35 2142 Marime text

România este, începând de astăzi, membru al Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului, urmare a votului acordat în Adunarea Generală a OMT care se desfăşoară zilele acestea la Astana, în Republica Kazakhstan. Ministerul Turismului a depus candidatura României pentru statutul de membru al Consiliului Executiv al OMT la începutul acestui an.

Consiliul Executiv este structura de conducere a OMT, care coordonează activitatea acesteia în intervalul dintre adunările generale.

Votul de astăzi reprezintă o recunoaştere a contribuţiei României în activitatea organizaţiei la nivel internaţional şi permite ţării noastre să participe la deciziile OMT legate de promovarea şi dezvoltarea turismului, stimularea creşterii economice şi crearea de locuri de muncă, asigurarea de programe pentru protecţia mediului înconjurător şi a patrimoniului cultural.

OMT, agenţie specializată a Naţiunilor Unite, constituie cel mai important organism internaţional în domeniul călătoriilor şi al turismului. Organizaţia îşi are originile în anul 1925, când a luat fiinţă, la Haga, Uniunea Organizaţiilor Oficiale de Publicitate Turistică, iar actuala denumire datează din 1975.

În prezent, OMT numără 154 de state membre cu drepturi depline, 7 membri asociaţi şi peste 350 de membri afiliaţi. România este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii