Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plangere penala impotriva deputatului PNL Ludovic Orban

ro

14 Aug, 2009 03:30 1126 Marime text

Ministerul Turismului a hotărât să formuleze o plângere penală împotriva deputatului PNL Ludovic Orban, presedinte al Comisiei Parlamentare de Anchetă pentru Verificarea Sumelor Cheltuite de Ministerul Turismului pentru Actiuni de Promovare a Turismului si a Imaginii României, pentru: săvârsirea infractiunilor de calomnie, faptă prevăzută de art. 206 Cod Penal, si pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, faptă prevăzută de art. 248 Cod Penal.

După încheierea audierilor din data de 13 august ale Comisiei Parlamentare de Anchetă pentru Verificarea Sumelor Cheltuite de Ministerul Turismului pentru Actiuni de Promovare a Turismului si a Imaginii României, deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, în calitate de presedinte al acestei Comisii, că "toate cheltuielile de publicitate care au fost încheiate de minister nu au avut bază legală (...), încălcându-se grav art. 4 din Legea Finantelor Publice si toate celelalte articole care reglementează modul în care pot fi cheltuiti banii publici". Această afirmatie este mincinoasă si calomnioasă, având în vedere faptul că toate cheltuielile Ministerului

Turismului de promovare a turismului românesc, inclusiv cele de publicitate, au avut la bază, asa cum, de altfel, a explicat Comisiei directorul economic si administrativ al ministerului, Alina Ioana Dincă, tocmai Legea Finantelor Publice, coroborată cu HG nr. 314/2009 privind aprobarea Programului anual de marketing si promovare si a Programului anual de dezvoltare a produselor turistice.

Apreciem, de asemenea, că deputatul PNL Ludovic Orban, cu stiintă, si-a îndeplinit în mod defectuos atributiile de serviciu, prezentând deja o concluzie a Comisiei de anchetă ca fiind însusită de toti membrii, desi Comisia nu si-a finalizat activitatea, încălcând astfel dispozitiile art. 10 din Hotărârea nr. 36/2009 a Camerei Deputatilor.

13 august 2009
Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii