Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masuri ale Comitetului Ministerial pentru Situatii de Urgenta

ro

02 Jul, 2010 18:17 908 Marime text

02.07.2010

INFORMARE DE PRESĂ

În cursul serii de joi, 1 iulie 2010, la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor a  s-a reunit Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă.

În cadrul şedinţei s-a aprobat solicitarea Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea pentru efectuarea controlată a unei breşe în cordonul litoral Sulina-Sfântu Gheorghe necesară pentru evacuarea în Marea Neagră a apei acumulate în complexul Roşu- Puiu.

Membri CMSU au analizat situaţia existentă la nivelul întregii ţări ca urmare a producerii fenomenelor hidrometeorologice din ultima perioadă dar şi posibilităţile de estompare a unor volume de apă în amenajarea hidroenergetică Porţile de Fier pentru micşorarea presiunii pe digurile de la Dunăre. De asemenea, a fost discutată necesitatea  inventarierii imediate a pagubelor produse pe diguri şi starea infrastructurii de apărare împotriva inundaţiilor în vederea obţinerii de asistenţă financiară din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

La şedinţa condusă de Secretarul de Stat pentru Ape, Dan CÂRLAN, în calitate de vicepreşedinte al CMSU, au participat reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale “Apele Româane” , ai Administraţiei Naţionale de Meteorologie, ai Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, ai Gărzii Naţionale de Mediu, ai ICIM, ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediulu, ai ANIF, RNP şi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii