Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discuţii bilaterale între László Borbély şi omologul său american, Lisa Jackson, privind memorandumul de înţelegere între cele două ţări

ro

06 May, 2011 17:10 796 Marime text

Ministrul László Borbély, aflat în Statele Unite ale Americii în calitate de preşedinte al celei de-a 19-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabilă (CSD19), s-a întâlnit miercuri, 4 mai 2011, cu Lisa Jackson, preşedintele Agenţiei americane de Protecţie a Mediului (EPA), instituţie omoloagă Ministerului Mediului şi Pădurilor din România.

Astfel, în cadrul discuţiilor bilaterale cu înaltul oficial american, László Borbély a prezentat oferta României cu privire la memorandumul de înţelegere dintre cele două state în domeniul prevenirii inundaţiilor. Totodată, cei doi au discutat despre posibile investiţii americane privind reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă din România şi decontaminarea siturilor poluate. În acest sens, România va înainta o scrisoare de intenţie către Agenţia americane de Protecţie a Mediului.

În cursul aceleiaşi zile, László Borbély s-a întâlnit şi cu Andrew Steer, trimisul special pentru schimbări climatice al Băncii Mondiale, pe care l-a asigurat că, în calitate de ministru al Mediului şi Pădurilor, va propune în Guvernului României un pachet de iniţiative comune privind efectuarea de studii pentru reducerea emisiilor de CO2 în România şi pregătirea unor proiecte de decontaminare a siturilor poluate din ţara noastră.

Pe linia atragerii investiţiilor străine privind problematica mediului, ministrul László Borbély a discutat cu Bijan Kian, membru în consiliul de administraţie al EXIMBANK, căruia i-a prezentat oportunităţile pe care ţara noastră le poate oferi în acest domeniu. Oficialul bancar a apreciat propunerile ministrului român şi şi-a manifestat interesul faţă de aceste posibile investiţii.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii