Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea anuală a serviciilor Comisiei Europene cu Autorităţile de Management ale Programelor Operaţionale

ro

10 Dec, 2013 12:36 932 Marime text
Astăzi, 10 decembrie a.c., are loc, la Bucureşti, întâlnirea anuală a serviciilor Comisiei Europene cu Autorităţile de Management ale Programelor Operaţionale. La această reuniune participă reprezentanţi ai Direcției Generale Politică Regională și Urbană, ai Direcției Generale Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune, ai Ministerului Fondurilor Europene şi ai Autorităţilor de Management ale celor şapte programe operaţionale prin care România atrage fondurile structurale şi de coeziune în actuala perioadă de programare. Delegaţia României este condusă de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

“Întâlnirea anuală cu serviciile Comisiei Europene este un bun prilej pentru a trece în revistă stadiul implementării programelor operaţionale. În perioada 1 ianuarie - 5 decembrie 2013, România a încasat peste 2,78 miliarde de euro de la Comisia Europeană, o sumă mai mare decât toată suma în întreaga perioadă 2007-2012. În acest an România a înregistrat recorduri în domeniul absorbţiei fondurilor europene, datorită deblocării tuturor programelor operaţionale şi celorlalte măsuri implementate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
În perioada 1 ianuarie – 5 decembrie 2013, Comisia Europeană a rambursat României peste 2,78 miliarde de euro din fondurile structurale şi de coeziune. Suma totală rambursată României din fondurile structurale şi de coeziune a ajuns astfel la aproximativ 5 miliarde de euro la data de 5 decembrie a.c. Rata rambursărilor fondurilor structurale şi de coeziune era de aproximativ 26% la data menţionată.

Totodată, în perioada 1 ianuarie – 5 decembrie 2013, România a transmis Comisiei Europene documentele necesare pentru rambursarea a peste 2,3 miliarde de euro, suma totală solicitată pentru a fi returnată ţării noastre ajungând astfel la peste 5,2 miliarde de euro la data de 5 decembrie a.c. În consecinţă, rata de absorbţie curentă era peste 27% la data menţionată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii