Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 21.000 de elevi inscrisi la prima editie a concursului Povestile Cangurului

ro

10 Dec, 2009 14:35 3308 Marime text

Peste 21.000 de elevi înscrişi la prima ediţie a concursului Poveştile Cangurului

-Comunicat de presă -
Bucureşti, 9 decembrie 2009

Vineri, 11 decembrie 2009, ora 9.00, toţi elevii claselor V-VIII sunt invitaţi să participe la un nou concurs "Poveştile Cangurului". Competiţia este organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Fundaţia pentru Integrare Europeană Sigma şi Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie.
Poveştile Cangurului continuă proiectul de concurs tip lectură început în urmă cu trei ani, "Cangurul în Lumea Poveştilor" pentru clasele I-IV Acest nou tip de concurs îşi propune să readucă lectura printre preocupările obişnuite ale elevilor. Poveştile propuse pentru concurs sunt alese cu grijă, urmărind nivelul de înţelegere a textului, complexitatea lui fiind corelată cu vârsta   elevilor şi interesul pe care l-ar provoca copiilor. Poveştile selectate sunt adaptate şi prescurtate tocmai pentru a menţine vie atenţia copiilor pe tot parcursul lecturii.
O noutate a acestui concurs este că lectura nu se termină odată cu sfârşitul concursului în sala de clasă, ci poate continua acasă. Lectura se întrerupe într-un moment important al desfăşurării acţiunii textului provocându-l pe copil să-şi termine de citit textul acasă. Acest lucru poate îndemna copilul către lecturi ulterioare diferite de ceea ce a avut propus în concurs.
Poveştile sunt însoţite de 50 de întrebări de tip grilă din care se punctează numai primele 40. Întrebările sunt împărţite pe trei niveluri de competenţe de tip PISA, şi acoperă cunoştinţele de limbă, gramatică, cunoştinţele generale, logică etc.
Prima ediţie a concursului Poveştile Cangurului a atras participarea a aproximativ 21.000 de elevi din clasele V-VIII şi se va desfăşura în circa 650 de şcoli din ţară. Pe baza rezultatelor obţinute, o comisie naţională va selecta concurenţii pentru Proba de Baraj, ultima etapă a competiţiei.
Toţi concurenţii vor primi ca premiu o broşură şi o diplomă de participare, iar câştigătorii la nivel naţional vor fi recompensaţi cu excursii şi tabere în România şi străinătate.
Considerăm că acest concurs va reuşi să atragă mai mulţi elevi către lectură, să îi convingă de importanţa şi frumuseţea parcurgerii unor opere literare.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numerele de telefon 021.243.40.35, 021.243.40.36, 0314025224 sau pe adresele de e-mail fies@cangurul.ro, fies_cangurul@yahoo.com  sau pe site-ul www.cangurul.ro.
 
Parteneri media: Radio Itsy Bitsy, Curentul, Maxim.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nagit Vlad 22 Jan, 2010 22:08 tare...sunt calificat la baraj(faza nationala) la clasa a VI-a.
  • Mandache Stefanel 22 Dec, 2009 21:38 ai ca mi-a placut frumos sa mai sa se organizeze