Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finanţare elveţiană nerambursabilă pentru studiile necesare prelungirii liniei 4 de metrou

ro

24 Sep, 2013 16:32 1396 Marime text
Programul de Cooperare Elveţiano-Român asigură finanţare nerambursabilă pentru Proiectul „Studiu de prefezabilitate şi studiu de fezabilitate pentru construcţia liniei de metrou 4: Lac Străuleşti – Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresu”.
            Documentele aferente finanţării au fost semnate astăzi, 24 septembrie, de părţile implicate în derularea programului şi în implementarea proiectului, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), în calitate de Organism Intermediar pentru domeniul „Mediu şi infrastructur㔠al Programului.
Acordul de Proiect a fost încheiat între partea elveţiană, reprezentată de Excelenţa Sa Jean – Hubert LEBET, Ambasadorul Elveţiei în România, şi Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor Publice, în calitate de Unitate Naţională de Coordonare, reprezentat de viceprim-ministrul Daniel CHIŢOIU, şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Organism Intermediar, preprezentat de viceprim-ministrul Liviu DRAGNEA.
Acordul de Implementare a a fost încheiat între Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Transporturilor, reprezentat de ministrul Ramona MĂNESCU, şi  Metrorex S.A., în calitate de beneficiar, reprezentat de directorul general Aurel RADU.
            „Am semnat astăzi documentaţia pentru primul proiect finanţat prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, pe aria tematică pe care o gestionează Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. În fapt, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice deschide seria implementării măsurilor suport, acesta fiind primul acord de proiect pentru care semnează partea elveţiană. Proiectul, cu un buget total de 12,4 milioane de franci elveţieni, va beneficia de o contribuţie financiară nerambursabilă în valoare de 8,5 milioane CHF din fonduri elveţiene, iar diferenţa va fi asigurată de beneficiar.”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.
            Proiectul prevede elaborarea studiilor de prefezabilitate şi de fezabilitate, elaborarea unui studiu multimodal de transport pentru Bucureşti şi a unui studiu de siguranţă privind creşterea potenţială a traficului pe Linia 4, dar şi crearea unui parteneriat instituţional între Metrorex şi o companie de transport public din Elveţia.
            „Practic, din acest moment, beneficiarul are la dispoziţie 30 de luni pentru implementarea proiectului. Este foarte important ca beneficiarul să respecte acest termen prevăzut în acordul semnat astăzi.”, a adăugat ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.
 
* * *
Programul de asistenţă financiară elveţiană destinat României, din care este finanţat proiectul, funcţionează din anul 2010 şi urmăreşte să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale, în ansamblu şi între diferitele regiuni de dezvoltare. Suma alocată României este de 181 mil. CHF, perioada de angajare a fondurilor fiind de 5 ani de la data aprobării creditului cadru de către Parlamentul elveţian (2009), iar cea a plăţii efective de 10 ani.
Programul asigură finanţare în următoarele domenii tematice: securitate, stabilitate şi sprijin pentru reforme; mediu şi infrastructură; sectorul privat; dezvoltare umană şi socială; alocări speciale pentru intensificarea parteneriatului şi suport pentru experţi.
 
Mai multe informaţii:
http://www.swiss-contribution.admin.ch/romania/en/Home/Swiss_Contribution_to_Romania www.swiss-contribution.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii