Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:56 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au răsunat Munţii Lotrului la „Ziua Lacului Vidra„

ro

30 Aug, 2013 17:13 811 Marime text
Duminica trecută, 25 august, pe plaiurile însorite din zona Complex Vile, judeţul Vȃlcea a avut loc festivalul „Ziua Lacului Vidra” – eveniment care a avut ca scop dezvoltarea şi consolidarea la nivel naţional a turismului intern prin promovarea cu impact naţional a Lacului Vidra, valorificarea resurselor naturale din jurul acestuia şi atragerea unui număr cât mai mare de turişti într-o zonă încă nedescoperită în toată splendoarea ei, străjuită de munţi, unde linistea cu greu poate fi egalată.
 
Cei prezenţi la eveniment au putut să descopere lacul şi locurile din zonă, cu un farmec aparte, încărcate de basme şi legende pe care bătrânii satelor le păstrează în memorie şi sunt întotdeauna pregătiţi să le împărtăşească cu vizitatorii curioşi.
 
„Ziua Lacului Vidra„ a fost un proiect finanţat din fonduri europene care s-a desfăşurat în aer liber, participarea a fost deschisă tuturor celor care au dorit să petreacă puţin timp în mijlocul naturii şi a reprezentat un eveniment autentic contemporan ce a clasat în primul plan prezentul, un prezent modern, susţinut de personaje la modă, concerte, artificii, flori, interactivitate pentru copii şi adulţi etc.
 
Deşi lacul Vidra se află în inima Munţilor Lotrului, acest lucru nu a fost un impediment pentru turiştii care au vrut să cunoască acest colţ de natură feeric şi să petreacă măcar o zi în mijlocul naturii. Drumul montan a oferit celor care şi-au îndreptat paşii în weekendul trecut către aceste plaiuri mirifice, prilejul de a cunoaşte una dintre cele mai frumoase zone montane ale ţării, iar drumurile înguste prin mijlocul vegetaţiei luxuriante au creat senzaţia unei lumi de poveste.
 
Turiştii şi amatorii de natură care si-au dorit să viziteze o destinaţie pentru drumeţie, refacere, odihnă, aventură sau sport au fost asteptaţi într-o zonă care beneficiază de atracţii formidabile: chei, cascade, peşteri, peste 80 de trasee marcate şi întreţinute, posibilitatea practicării alpinismului, pescuitului şi vânătorii sportive, precum şi numeroase puncte belvedere.
Spre seară, iubitorii de muzică şi dans si-au întâlnit artiştii preferaţi: Iris, Vali Craciunescu, Blue Sound Chicago, precum şi ansambluri folclorice şi trupe de muzică din zonă.
 
Organizatorul evenimentului a fost Asociaţia Eco Natura, iar proiectul a fost finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii