Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Municipiului București - Prinși în flagrant

ro

18 Jan, 2024 15:03 357 Marime text
Nr. 9  din 18 ianuarie 2024
 
PRINȘI ÎN FLAGRANT DE POLIȚIȘTII CAPITALEI,
 IMEDIAT DUPĂ SĂVÂRȘIREA UNOR FURTURI
 
La data de 15 ianuarie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada de Poliție pentru Transportul Public au acționat în vederea prevenirii și combaterii actelor de tulburare a liniștii și ordinii publice, precum și pentru prevenirea și combaterea altor fapte antisociale de natură contravențională și penală.
 
Astfel, polițiștii Brigăzii de Poliție pentru Transportul Public au deșfășurat activități în Sectoarele 2 și 5 ale Capitalei, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.
 
În acest context, acționându-se pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare, genți și poșete, în stațiile și mijloacele de transport în comun, au fost prinse în flagrant două persoane, o femeie și un bărbat, în vârstă de 40, respectiv 55 de ani, imediat după ce ar fi săvârșit infracțiuni de furt, după cum urmează:
 
        •    La data menționată, în jurul orei 10.00, bărbatul în vârstă de 55 de ani a fost prins în flagrant, imediat după ce a sustras un telefon mobil, din buzunarul hainei unei persoane, în timp ce se aflau într-un autobuz, pe un traseu din Sectorul 5.
 
       •    Ulterior, în jurul orei 15.00, femeia în vârstă de 40 de ani a fost prinsă în flagrant, imediat după ce a sustras un portofel, cu bani și documente personale, din rucsacul unei femei, în timp ce se aflau pe o stradă din Sectorul 2.
 
În ambele cazuri, bănuiții au fost imobilizați și conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore.
 
Ulterior, față de bărbat a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, femeia fiind plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.
 
De asemenea, prejudiciile create prin săvârșirea faptelor au fost recuperate și predate persoanelor vătămate.
 
Cercetările sunt continuate de către Brigada de Poliție pentru Transportul Public, sub supravegherea unităților de parchet competente, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii