Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:52 21 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O persoană a fost luată în custodie publică și o decizie de returnare a fost emisă de polițiștii de imigrări din București

ro

19 Sep, 2023 10:42 381 Marime text
Doi bărbați din Irak și India, aflați în situații ilegale au fost depistați ieri de polițiștii de imigrări din Bucureşti. Unul dintre aceștia a fost introdus în Centrul de Cazare a Srăinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre, iar pe numele celui de-al doilea a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile.
 
La data de 18 septembrie a.c., polițiștii de imigrări au depistat, pe raza de competență, un bărbat de 60 de ani, din Irak, care se afla în ședere ilegală. Din verificări a reieșit că pe numele acestuia a fost emisă anterior o decizie de returnare cu termen de plecare voluntară, însă nu a fost respectată.
Persoana în cauză a fost introdusă în Centrul de Cazare a Srăinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre.
La ieşirea din ţară, pe numele bărbatului va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii de imigrări din București au depistat în ședere ilegală un bărbat de 41 de ani, din India, care desfășura activități lucrative la o societate comercială, fără forme legale (fără aviz și contract individual de muncă).
Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre, iar la ieșirea din ţară va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile actului normatv menționat anterior.
Totodată, reprezentantul societății comerciale a fost invitat la sediul structurii de imigrări, în vederea continuării verificărilor și luarea măsurilor care se impun.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii