Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Misiunea pompierilor în Grecia continuă! Incendiile de pădure sunt cele mai eminente (FOTO+VIDEO)

ro

18 Jul, 2023 10:45 893 Marime text
Sursă foto: IGSU
  • Misiunea pompierilor IGSU în Grecia continuă!
  • Incendiile de pădure fac ravagii în Grecia.
 
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat, printr-un comunicat de presă, că echipajele de pompieri se află într-un exercițiu de stingere a incendiilor în Grecia.
 
Astfel, în cursul zilei de ieri, 17 iulie, începând cu ora 14:00, modulul specializat de stins incendii de pădure al României a intervenit în sprijinul omologilor eleni, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și pădure în zona localităților Kouvaras – Keratea.
 
Totodată, începând cu ora 20:30, pompierii români au fost relocați pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată și pădure care se manifestau în zona Saronida, unde au acționat până aproape de miezul nopții.
 
În acțiunile derulate a fost mobilizat întreg modulul, format din trei mașini de stingere a incendiilor de pădure, o cisternă cu capacitatea de 30 tone apă, o mașină de stingere de capacitate mare și două autospeciale de primă intervenție și comandă.
 
Un rol important pe timpul misiunii a fost reprezentat de cisterna de mare capacitate, utilizată pentru alimentarea cu apă a dispozitivelor de stingere. Autospeciala poate transporta 30 tone de apă și este utilă în zonele unde nu există surse suplimentare de alimentare (hidranți, râuri, lacuri sau alte surse de apă).
 
Misiunile desfășurate au constat în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, precum și menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată. Propagarea incendiului a fost favorizată de temperaturile care s-au menținut ridicate în ultimele zile, precum și de intensificările vântului.
 
Conform prognozei de risc pentru ziua de astăzi, 18 iulie, riscul apariției incendiilor de pădure este foarte mare - nivelul 4 (pe o scară de la 1 la 5, unde 5 este nivelul risc extrem), a mai punctat sursa citată.
 
Intervenția modulului are loc la solicitarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.



Citește și:

IGSU: Al doilea contingent de pompieri a plecat în Grecia. Ce vor face acolo! (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii