Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI - Discursul viceprim-ministrului pentru securitate națională Gabriel Oprea la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 8 Iunie 2015

ro

08 Jun, 2015 16:23 1314 Marime text
Luni, 8 iunie a.c., viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a participat, la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, la prezentarea oficială a echipei care va reprezenta România la Jocurile Europene de la Baku.

Redăm, în continuare, declarația viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

“Sunt deosebit de onorat să particip la acest eveniment și vreau să mulțumesc încă de la început președintelui Comitetului Olimpic Sportiv Român pentru inițiativa de a aduce alături de sportivii care reprezintă România pe toți cei care, prin demnitățile publice pe care le avem, putem sprijini sportul românesc de performanță.

Fiecare dintre noi știm că un eveniment sportiv internațional de asemenea anvergură are implicații profunde, inclusiv pentru mediul politic și social. 

Este un prilej pentru ca România să își afirme valorile naționale și să arate lumii că în sportul românesc, ca și în alte domenii, seriozitatea, profesionalismul și munca asiduă sunt cheia performanței și a rezultatelor deosebite.

În ceea ce mă privește, am susținut întotdeauna că sportivii și militarii români sunt cei mai buni ambasadori ai României în lume și de aceea acești oameni trebuie susținuți, promovați și încurajați. 

Sprijinul nostru este una dintre condițiile performanței! 

Prin însărcinarea primită de la Primul-ministru, coordonez toate proiectele guvernamentale pe sport. În calitate de vicepremier pentru securitate națională, am fost președintele Comitetului interministerial pentru buna desfășurare a Ediției de Iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European–FOTE 2013, iar mai recent, Comitetul interministerial pentru susținerea candidaturii României la Campionatul de Fotbal EURO 2020 și sunt onorat că împreună cu toți cei implicați am finalizat cu succes ambele proiecte.       

Ca ministru al afacerilor interne sunt mândru că din delegația care va reprezenta România la Jocurile Europene de la Baku fac parte 28 de sportivi ai Clubului Dinamo București din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și că drapelul României va fi purtat tot de un dinamovist: Alin Moldoveanu, campion olimpic la tir, în 2012.    
 
Vreau să urez succes tuturor sportivilor care vor reprezenta România la aceste Jocuri Europene. Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți pentru România și vă așteptăm să vă întoarceți acasă cu cât mai multe medalii.

Ca fost sportiv, ca om care iubește competiția și performanța, a fost o deosebită onoare de a vă fi alături la acest eveniment! Mult succes vă doresc! Așa să ne ajute Dumnezeu!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii