Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Iași 95 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 48 de ore

ro

04 Aug, 2023 16:13 815 Marime text
BULETIN INFORMATIV NR. 91
95 de intervenții ale pompierilor ieșeni în ultimele 48 de ore
 
În ultimele 48 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au acționat la 95 de evenimente, dintre care amintim:
  •  2 intervenții pentru stingerea incendiilor, dintre care incendiu produs la o casă în municipiul Iași și o intervenție de stingere a deșeurilor în localitatea Ciurea.
  • 74 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 5 misiuni pirotehnice în localitățile Popricani, Medeleni, Sodomeni, Boureni și municipiul Pașcani. În urma asanării au fost identificate 3 proiectile explozive de calibru 120 de milimetri; 1 proiectil exploziv, calibru 152 de milimetri; 1 proiectil exploziv, calibru 100 de milimetri; 1 stabilizator de bombă de aruncător de calibru 120 de milimetri; 3 bombe de aruncător, calibru 82 de milimetri și 4 cartușe calibru 7,62 milimetri. Elementele de muniție au fost ridicate, depozitate în vederea distrugerii ulterioare.
  • 2 accidente rutiere, în localitatea Mihail Kogălniceanu și localitatea Bârnova, unde au fost asigurate măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și victimele au fost transportate la spital. Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 4 misiuni de asistența persoanelor - transport persoane supraponderale.
  • 1 misiune de salvări animale – bovină căzută într-o fântână dezafectată din localitatea Cârjoaia.
  • 7 activități de control și informare preventivă:
În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 7 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.
Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :
Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii