Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Ialomița Weekend plin pentru pompieri. Iată de câte solicitări au avut parte

ro

04 Sep, 2023 11:20 785 Marime text
Sursă foto: ISU Ialomița
  • Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
 
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local, transmite un comunicat din partea ISU Ialomița.
 
Stingerea incendiilor, asanare de muniție, acordarea de prim ajutor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și intervențiile în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 47 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (1 - 3 septembrie 2023).
 
La nivel județean, 38 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
 
Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:
 
În perioada de referință, Stația de pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs în localitatea Ograda, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului rutier, două persoane au fost asistate de către echipajul medical aflat la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acestora la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea carosabilului.
 
În data de 3 septembrie 2023, în jurul orei 17:20, două echipaje operative din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs în localitatea Ograda, în care au fost implicate două TIR-uri (fără încărcătură). În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al SAJ Ialomița (de tip C). În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă, însă încarcerată. Aceasta a fost extrasă rapid dintre fiarele contorsionate ale autovehiculului, a fost evaluată de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior refuzând transportul la spital.
  
Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
 
Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării evenimentului „FarmConect România - Târgul Agriculturii Românești” în Parcul Industrial din municipiul Slobozia.
       
În ultimele 72 zile, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 3 incendii înregistrate la nivel județean.
 
Din totalul celor 3 incendii care au avut loc în perioada menționată, două intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectați aproximativ 2000 de metri pătrați de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind fumatul în locuri nepermise și focul deschis în spații deschise.
 
Trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit în data de 2 septembrie 2023, în jurul orei 23:30, pentru lichidarea unui incendiu produs la locuința unui cetățean, din localitatea Gârbovi. La locul solicitării au fost alocate de urgență două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În urma evenimentului au ars: mai multe aparate electrocasnice, acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, articole de îmbrăcăminte și mai multe elemente de mobilier.
 
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
 
Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD  aflat la locul intervenției a acordat primul ajutor medical unei persoane de sex masculin, care prezenta un atac de panică. Ulterior, aceasta nu a necesitat transportul la spital.
 
În data de 3 septembrie 2023, echipa pirotehnică din cadrul inspectoratului a intervenit pentru asanarea unui proiectil, în localitatea Sudiți. Muniția a fost identificată, ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii.
 
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 

„Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play”, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Județul Argeș: Accident rutier în localitatea Bascov. Două persoane au ajuns la spital
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii