Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Weekend solicitant pentru salvatorii harghiteni

ro

18 Sep, 2023 12:54 550 Marime text
Weekend solicitant pentru salvatorii harghiteni
În perioada 15-17.09.2023, pompierii militari harghiteni s-au aflat la datorie, zilnic, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.


În ultimele trei zile s-au înregistrat 28 de situații de urgență. În urma solicitărilor primite, echipajele SMURD au intervenit pentru gestionarea a 24 de situații de urgență, 26 de  persoane aflate în dificultate fiind asistate medical.
Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență, echipajele de intervenție au acționat pentru stingerea unui incendiu și au gestionat cu promptitudine 3 misiuni pentru protecția comunităților: două misiuni  de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma a două accidente rutiere produse pe DE 578, pe raza localității Lăzarea și pe strada Pantei, din municipiul Odorheiu Secuiesc, precum și pe timpul desfășurării meciului de fotbal din liga a-II-a dintre FK Csikszereda Miercurea Ciuc – CS Mioveni.
Astfel, duminică (17.09.2023), în jurul orei 16:10, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Toplița au acționat pentru lichidarea unui  incendiu izbucnit la  bucătăria unei case, din municipiul Toplița. În momentul sosirii forțelor de intervenție la locul solicitat, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 2 mp la peretele din spatele sobei de încălzit și la dulapul din bucătărie. În urma evenimentului au ars peretele încăperii, pe o suprafață de circa 2 mp, dulapul de bucătărie și articole vestimentare. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind amplasarea necorespunzătoare a sistemului de încălzire.
Pentru preîntâmpinarea producerii unor astfel de incendii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita, recomandă cetățenilor să respecte următoarele măsuri de prevenire:
asiguraţi izolarea termică a sistemelor de încălzit faţă de materialele combustibile din apropierea acestora;
utilizaţi sistemele de încălzire respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului în ceea ce priveşte alimentarea cu combustibil;
asiguraţi cel puţin o dată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul instalaţiilor şi al sistemelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi al asigurării funcţionării la parametrii normali.          Totodată în perioada de referință, au fost transmise 14 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în localitățile Miercurea Ciuc (2), Toplița (2), Armășenii Noi (2), Racu (2), Ocna de Sus (2), Voșlăbeni (2) și Ciumani (2).
Salvatorii harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii