Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:52 06 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Comunicat de presă - 29.12.2022

ro

29 Dec, 2022 16:43 518 Marime text
    COMUNICAT DE PRESĂ
 
Pompierii militari harghiteni, la datorie de Revelion
 
            Mai este foarte puțin timp până la noaptea dintre ani, iar noi, pompierii militari harghiteni, avem o recomandare pentru voi:
            Renunțați la utilizarea petardelor, artificiilor periculoase sau a altor mijloace pirotehnice! NU permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii! Toate aceste acțiuni se pot întoarce împotriva celor care le folosesc! Nu deveniți victime și nu-i puneți în pericol pe ceilalți!
            În afara acestei măsuri pe care trebuie să o respectăm fiecare dintre noi, în perioada imediat următoare, pompierii militari harghiteni care încadrează mijloacele tehnice din dotare vor asigura, zilnic, misiunile pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.
            Răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul echipajelor SMURD care încadrează autospeciala pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor, precum și autospeciale de descarcerare.
            În domeniul preventiv, pentru depistarea şi înlăturarea potenţialelor cauze de incendiu, încă de la sfârșitul lunii noiembrie, inspectorii de prevenire au derulat controale la unități de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, târguri tematice specifice sezonului rece și alte amenajări similare în cazul în care acestea se organizează, ori, după caz, în zonele unde se vor desfășura evenimente legate de datini și obiceiuri specifice sezonului rece. Aceste acțiuni vor continua pe întreaga perioadă a sezonului rece.
            Pe lângă aceste măsuri dispuse de autorități, sunt acțiuni și reguli care pot fi luate de fiecare dintre voi. Pentru că mijloacele pirotehnice sunt folosite cu predilecție în această perioadă a anului, gândiți-vă întotdeauna la ce vi se poate întâmpla vouă sau celor din apropierea voastră atunci când folosiți aceste petarde și artificii. NU merită să vă riscați sănătatea pentru câteva secunde de distracție.
            Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, este important să conștientizați pericolul utilizării necorespunzătoare a acestor obiecte.
            Reamintim cetăţenilor că pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori. Chiar și pentru materialele cu nivel de risc foarte scăzut, utilizarea de către copii nu este indicată și poate fi periculoasă.
            Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de folosirea necorespunzătoare, nu utilizați artificiile în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor/echipamentelor de încălzire.
            Respectați aceste reguli simple și veți intra sănătoși în noul an!
 
            Noi vă mulțumim pentru susținerea acordată  în anul 2022 și vă dorim un An Nou fericit, cu cât mai multe împliniri!
 

 
                                                                   COMPARTIMENTUL INFORMARE                                                                                      ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii