Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Comunicat de presă 08.06.2023

ro

08 Jun, 2023 13:55 647 Marime text


COMUNICAT DE PRESĂ
 
 
Elevii harghiteni participă sâmbătă, 10 iunie, la concursurile şcolare “Prietenii pompierilor” şi “Cu Viaţa Mea Apăr Viaţa”
 
Sâmbătă, 10 iunie a.c., începând de la ora 09.00, în localitatea Plăieșii de Jos, peste 126 de elevi harghiteni vor participa la faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative “Prietenii pompierilor” şi a concursului de protecţie civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa”.
Activitatea, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Oltul” al judeţului Harghita, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita și Școala Gimnazială ”Doctor Lukács Mihály”, din Plăieșii de Jos, vizează promovarea unor atitudini şi comportamente adecvate în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi dezvoltarea spiritului civic, în rândul copiilor și adolescenților.
Fiecare cerc de elevi ”Prietenii pompierilor” participă la competiţie cu un echipaj format din 10 elevi (un comandant, opt concurenţi şi o rezervă). Echipele sunt constituite din băieţi şi fete, vârsta minimă fiind de 11 ani şi cea maximă de 15 ani, împliniţi în anul calendaristic desfăşurări concursului. Concursul cuprinde trei probe, din care o probă scrisă şi două probe practice:”Pista de îndemânare peste obstacole” şi “Ştafeta de 400 m cu obstacole”.
Concursul cu tematică de protecţie civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa” se organizează distinct, pe două niveluri (ciclul gimnazial şi ciclul liceal), fiecare echipă fiind formată din patru membri (trei concurenţi şi o rezervă).
Etapa judeţeană a acestei competiţii constă în susţinerea unei probe scrise şi a două probe practice: “Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 metri” şi “Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii