Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita - Buletin informativ Ziua de 3 august, zi plină pentru pompierii harghiteni

ro

04 Aug, 2021 11:50 662 Marime text
BULETIN  INFORMATIV
 
Ziua de 3 august, zi plină pentru pompierii harghiteni
 
 Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare reprezintă doar câteva exemple dintre cele 14 misiuni desfășurate de salvatorii harghiteni, în ultimele 24 de ore.
În cursul zilei de ieri, 3 august, 13 persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, dintre care 2 victime rănite în urma producerii unor accidente rutiere. Astfel, la ora 11:47, paramedicii SMURD din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au fost solicitați să intervină la un accident rutier, produs pe raza comunei Mărtiniș, într-o zonă greu accesibilă. În urma accidentului au rezultat două victime, acestea fiind asistate medical la fața locului, de către echipajele SMURD și SAJ, ulterior fiind transportate la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.   

Echipajul SMURD din cadrul Detașamentului Gheorgheni a fost solicitat, la ora 14:13, să intervină la un accident rutier, produs pe strada Pompierilor, din municipiul Gheorgheni, în urma căruia a rezultat rănirea unei conducătoare auto, în vârstă de 69 de ani. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victima, care acuza dureri la nivelul pieptului și prezenta escoriații la nivelul feței, survenite în urma accidentului, a fost preluată și transportată la Spitalul Municipal Gheorgheni.  
Totodată, echipajul de descarcerare din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc a intervenit pentru extragerea unei victime blocate într-un autoturism, în urma producerii unui accident rutier, la intersecția străzilor Tamasi Aron și Pantei, din municipiul Odorheiu Secuiesc, în care au fost implicate un autoturism și o autoutilitară.
Salvatorii au acționat pentru stabilizarea mașinii, concomitent cu deconectarea bornelor acumulatorului, crearea accesului rapid către victimă, evaluare, imobilizare și extragere. Victima, conducătoarea auto, în vârstă de 33 ani, cu leziuni la nivelul coloanei cervicale, a fost predată echipajului SAJ, care i-a acordat îngrijirile medicale necesare și a transportat pacienta la spital, pentru investigații suplimentare.  

În afara acestor situații, tot ieri, colegii noștri au fost solicitați și pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetație uscată, în zona Viszafolyo, Gheorgheni.
Readucem în atenția cetățenilor faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă!

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența urșilor, în Avrămești, Vlăhița și Băile Tușnad.

În continuare, pompierii salvatori harghiteni rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                    COMPARTIMENTUL INFORMARE
ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii