Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ

ro

06 Sep, 2023 15:43 589 Marime text
Intervențiile din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri (05.09.2023), salvatorii harghiteni au gestionat 10 situații de urgență. Paramedicii SMURD au intervenit la 9 solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar echipajele de intervenție au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu.

Astfel, ieri, 05 septembrie a.c., în jurul orei 15:45, a fost anunțat un incendiu la o anexă gospodărească, în localitatea Cozmeni. La fața locului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul anexei, pe o suprafață de aproximativ 20 mp, cu pericol de propagare la construcțiile învecinate. S-a acționat pentru localizarea și stingerea incendiului, în cooperare cu SVSU Cozmeni. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o focul deschis în spații deschise, au ars anexa gospodărească construită din lemn, în proporție de 70%, 700 kg de fân, 40 mp parchet laminat depozitat în anexă și articole vestimentare.

În continuare, pompierii salvatori harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii