Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 13 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ

ro

04 Sep, 2023 16:28 568 Marime text
Misiunile salvatorilor din ultimele 5 zile

În perioada 30.08-03.09.2023, salvatorii harghiteni au intervenit pentru gestionarea a 47 de situații de urgență.


Echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 3 incendii înregistrate la nivel județean, iar echipajele SMURD au intervenit la 41 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență și a celor de stingere a incendiilor, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine 3 misiuni pentru protecția comunităților: o misiune  de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma unui accident rutier produs pe DE 578, pe raza localității Lăzarea, o alunecare de teren cu dislocare de stânci desprinse de pe un versant, în localitatea Praid  și o misiune de evacuare a apei dintr-o locuință inundată, în localitatea Brădești.

Ieri, 03 septembrie a.c., echipajele operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la un autoturism, în localitatea Lacu Roșu. În urma evenimentului, a cărui cauză probabilă a fost scurtcircuit electric, au ars autoturismul în totalitate și vegetația uscată, din jurul acestuia, pe o suprafață de cca. 5 mp.
De asemenea, în perioada de referință, la nivelul județului nostru, au fost transmise 6  mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în municipiul Miercurea Ciuc (2) și în localitățile Praid (2) și Izvorul Mureșului (2).

În continuare, pompierii salvatori harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii