Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:21 25 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Harghita Buletin informativ - 26.07.2021

ro

26 Jul, 2021 11:57 313 Marime text
BULETIN  INFORMATIV

Bilanțul misiunilor din weekend 

 
În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari harghiteni au gestionat 23 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 22 de persoane aflate în dificultate, dintre care 5 în urma unor accidente rutiere.

În afara acestor situații, pompierii din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au intervenit pentru stingerea unui incendiu, izbucnit sâmbătă dimineața, în jurul orei 05:30, la un garaj din municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Szent János. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul și la acoperișul garajului, cu pericol de propagare la celelalte garaje învecinate. Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră și jumătate.

În urma acestuia, a ars structura acoperișului din lemn, cu învelitoare din plăci de azbest, pe o suprafață de circa 20 mp. Cauza probabilă a incendiului a fost determinată de fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător. În urma intervenției prompte, s-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 2.500 lei.
Totodată, în perioada de referință, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența urșilor, în Joseni, Băile Tușnad (2) și Avrămești.
În continuare, pompierii salvatori harghiteni rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor.
          COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii