Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Locatari evacuați în urma unui incendiu izbucnit într-un bloc din Oradea

ro

08 Jun, 2023 12:15 576 Marime text





  BULETIN INFORMATIV
Locatari evacuați în urma unui incendiu izbucnit într-un bloc din Oradea
 
 
Două familii au fost evacuate preventiv de pompieri, după ce un incendiu a izbucnit într-un bloc de pe strada Leonardo da Vinci din municipiul Oradea.
 
            Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit prin numărul unic 112, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, în seara zilei de miercuri, 07 iunie a.c., în jurul orei 18.30.
La adresa indicată de apelant au fost mobilizate cu operativitate, echipajele Detașamentului 1 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o autospecială de descarcerare, precum și echipajul de pompieri militari paramedici al Detașamentului 2 Oradea.
Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la un tablou electric amplasat în casa scării, la nivelul 3 al blocului, casa scării la etajele 3 și 4, fiind inundată cu fum. Forțele de intervenție au lichidat rapid incendiul, au verificat apartamentele situate la nivelurile afectate de fum și au evacuat preventiv, două familii care locuiau la etajul 4.
Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o un scurtcircuit produs la tabloul de distribuție.
Pompierii au stins incendiul în aproximativ cinci minute, limitând pagubele la cca. doi metri liniari cablu electric.
Din fericire, nu au existat persoane rănite.
  •  
În scopul preîntâmpinării incendiilor de natură electrică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” recomandă bihorenilor respectarea următoarelor măsuri:
 
  • Nu utilizaţi instalaţii, echipamente și aparate electrice defecte, uzate sau improvizate, cu conductori neizolaţi, prize sau întrerupătoare cu defecţiuni, siguranţe necalibrate, doze sau derivaţii fără capace de protecţie;
  • Apelaţi numai la personal autorizat pentru remedierea defecţiunilor la instalaţiile, echipamentele și aparatele electrice și pentru verificarea  periodică a instalaţiilor electrice;
  • Nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin racordarea mai multor consumatori mari (radiatoare, plite electrice, aeroterme, boilere, aparate de aer condiţionat și altele asemenea) din aceeași priză, în același timp;
  • Nu utilizaţi aparatele electrice cu mâinile ude și nu trageţi de cablu pentru debranșarea lor.
 
INSTALAŢI SENZORI DE FUM!
 
  • Dacă în clădirea în care locuiţi nu există senzori pentru fum şi incendiu, puteţi face singur aceasta achiziţie pentru o mai bună protecţie. Dacă aveţi deja un sistem de acest gen, verificaţi periodic funcţionalitatea sa, precum şi starea bateriilor.
  • Păstraţi la îndemână un stingător cu pulbere şi verificaţi valabilitatea acestuia. În cazul în care asistaţi la un incendiu electric, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului. Apelaţi numărul de urgenţă 112. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii