Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:57 05 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Comunicat de presă - Atenție

ro

21 Oct, 2021 13:44 633 Marime text
      Nr. 236  Oradea, 21.10.2021
                                                              COMUNICAT DE PRESĂ
Atenție: COD GALBEN DE VÂNT PUTERNIC ÎN BIHOR!
 
- Măsuri de prevenire a situațiilor de urgență-
 
 
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică COD GALBEN, valabilă pentru județul Bihor în data de 21 octombrie a.c., între orele                       13.00 -16.00, fenomenele avertizate vizând “intensificări ale vântului care vor depăși local 55 - 65 km/h”.
În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor recomandă cetățenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.
Totodată, recomandăm bihorenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.
Pentru  limitarea  posibilelor  pagube  generate  de  vântul  puternic, parcarea  autovehiculelor  se  va  realiza  în  zone  ferite,  la  distanță sigură  față  de  copaci  sau stâlpi de electricitate. Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.
Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
 
 
           
Persoană de contact
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Maior
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii