Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Comunicat de presă - 17.08.2022

ro

17 Aug, 2022 15:57 603 Marime text
             Nr. 194  Oradea, 17.08.2022
 
                                                            COMUNICAT DE PRESĂ
 
Copiii au fost pregătiți de pompierii bihoreni, în cadrul Școlii de vară „Copilăria la Biserica din satul meu”
 
            Pompierii militari bihoreni au fost prezenți azi, cu Centrul Mobil de Pregătire a Paramedicilor, din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana”, în mijlocul copiilor aflați la Școala de vară „Copilăria la Biserica din satul meu”, instruindu-i în domeniul situațiilor de urgență.
 
          Miercuri, 17 august a.c., 60 de copii, cu vârste între 4 și 13 ani, aflați la Școala de vară „Copilăria la Biserica din satul meu”, organizată de Parohia Ortodoxă Română “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din localitatea Margine, comuna Abram, au fost învățați de pompieri cum să se protejeze și să-i salveze pe cei din jur.
          Astfel, salvatorii i-au familiarizat pe cei mici și pe adolescenții prezenți, cu noţiunile de bază în acordarea primului ajutor în caz de leziuni minore, învățându-i totodată, manevra Heimlich, poziția laterală de siguranță și modul de efectuare a manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară.
          Copiii au ascultat cu atenție explicațiile pompierilor, au pus întrebări și, sub coordonarea și supravegherea vigilentă a salvatorilor, și-au consolidat cunoștințele dobândite, prin intermediul exercițiilor practice efectuate cu ardoarea și vioiciunea specifice vârstei.
 
Ofițer Informare și Relații Publice
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii