Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Comunicat de presă - 12.05.2022

ro

12 May, 2022 15:56 1015 Marime text
Nr. 96  Oradea, 12.05.2022
 
BULETIN INFORMATIV
Muniții din al Doilea Război Mondial descoperite în zona terminalului cargo al Aeroportului Oradea și în Borș
 
 
Miercuri, 11 mai a.c., echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Crișana” al județului Bihor a fost solicitată să intervină în incinta Aeroportului Oradea și în Borș, pentru asanarea a trei muniții rămase neexplodate din timpul celui cel de-al Doilea Război Mondial.
 
Astfel, în zona terminalului cargo din incinta Aeroportului Oradea, specialiștii pirotehniști au identificat două proiectile explozive de calibru 120 milimetri, acestea fiind descoperite de muncitorii care efectuau lucrări de decopertare a terenului.
În aceeași zi,  în localitatea Borș, un cetățean, care executa săpături pentru lucrări de canalizare, a descoperit o grenadă defensivă din cea de-a doua conflagrație mondială.
După ridicarea munițiilor și asanarea zonelor în care acestea au fost găsite, pompierii militari au transportat grenada și cele două proiectile, în condiții de siguranță, la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii prin explozie controlată.
Reamintim cetățenilor că pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniție neexplodată au obligația să asigure zona, fără a o atinge, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie, să îndepărteze întregul personal și să anunțe imediat serviciile de urgență profesioniste la numărul unic de urgență 112.
 
Compartiment Informare și Relații Publice
Persoană de contact
Ofițer Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii