Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Comunicat de presă - 11.02.2022

ro

11 Feb, 2022 10:07 609 Marime text
      Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgență 112
 
100 de apeluri pe zi gestionate în dispeceratul ISU Bihor
 
 
În fiecare an, în data de 11 februarie, se sărbătorește Ziua Europeană a Numărului Unic 112. În anul 2021, la nivelul dispeceratului Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU Bihor) au fost primite prin Numărul Unic 112,  aproximativ 100 de apeluri de urgență pe zi (un apel la 14 de minute).
 
Numărul Unic 112 poate fi apelat gratuit din toate rețelele de telefonie fixă sau mobilă, atunci când este periclitată viața, integritatea ori sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul, fiind necesară intervenția imediată a echipajelor medicale, pompierilor militari și a personalului celorlalte instituții cu atribuții ce vizează protejarea vieții și bunurilor oamenilor.

Din cele 36 690 de apeluri de urgență gestionate de pompierii militari dispeceri și personalul SMURD/SAJ din dispeceratul ISU Bihor în anul 2021, 13.481 s-au concretizat în intervenții. Totodată, au fost înregistrate un număr de 353 situații atipice, care nu au impus intervenția serviciilor profesioniste, acestea fiind direcționate către alte autorități.
 
Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (ISU BH) are capacitatea de a recepţiona toate apelurile primite, la orice oră din zi sau noapte, de a transmite urgent orice informaţie necesară gestionării situațiilor de urgență şi de a coordona toate misiunile din zona de competenţă a inspectoratului.  În cazul în care evenimentul sesizat prin Sistemul Unic 112 este şi de competenţa altor servicii de intervenţie, apelul se preia concomitent şi de către acestea, în sistem tip conferinţă, fără a fi nevoie de alte apeluri suplimentare.

La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor funcţionează și dispeceratul comun al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (ISU-SAJ. În cadrul dispeceratului comun, apelurile care presupun intervenţia echipajelor SMURD şi/sau ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean, sunt preluate de operatori medicali care sunt coordonaţi de un medic.

Dispecerii, pompieri militari și operatori medicali SMURD-SAJ, cunosc în permanenţă capacitatea operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor şi a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor, misiunile care au fost executate sau sunt în curs de executare, forţele şi mijloacele angajate în acţiuni, asigurând şi menţinând permanent legătura cu resursele proprii dislocate la locul evenimentului sau cu structurile din care provin acestea.
  •  
 
RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENI
 
Reamintim cetățenilor, informațiile pe care trebuie să le furnizeze în cazul apelării numărului unic 112:
  • Ce urgenţă aveţi;
  • Unde este urgenţa;
  • Unde vă aflaţi;
  • Cum vă numiţi.
Operatorul evaluează urgenţa apelantului în funcţie de informaţiile primite şi transmite aceste informaţii, serviciilor de urgenţă abilitate în rezolvarea cazului respectiv. După furnizarea acestor date trebuie să rămâneţi la telefon pentru a fi puşi în legătură cu serviciul de urgenţă de care aveţi nevoie şi pentru a primi eventuale recomandări.
 
Dacă legătura cu numărul 112 se întrerupe, trebuie să sunaţi din nou. Rămâneţi calmi şi răspundeţi la toate întrebările. Nu închideţi până când nu vi se spune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii