Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Comunicat de presă - 03.02.2023

ro

03 Feb, 2023 13:04 567 Marime text
Nr. 30    Oradea, 03.02.2023
 
COMUNICAT DE PRESĂ
Peste 400 de elevi bihoreni au fost instruiți în această săptămână 
în domeniul situațiilor de urgență
 
 
Pompierii bihoreni continuă activitățile de pregătire a elevilor în domeniul situațiilor de urgență, la unități de învățământ din întreg județul.
 
Personalul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților (SPIRC) și al Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor au efectuat și continuă să desfășoare acțiuni de informare și educație preventivă la școlile din județ, în această săptămână fiind instruiți peste 400 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Uileacu de Beiuș, Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu” Oradea și Școlii Gimnaziale Nr. 11 Oradea.
Activitățile de pregătire au fost organizate şi desfășurate sub formă de prezentări, jocuri tematice și lecții deschise, în cadrul sesiunilor de instruire elevii fiind familiarizați cu modul de utilizare a Sistemului Unic de Urgență 112, cu măsurile de prevenire a incendiilor de natură electrică și a celor provocate de mijloacele de încălzire, respectiv cu modul de comportare adecvat în cazul producerii unui incendiu și al altor situații de urgență provocate de diferite tipuri de riscuri existente la nivelul județului.
De asemenea, au fost prezentate Campaniile de informare și educație preventivă a populației R.I.S.C.“Siguranța NU e un joc de noroc!”, R.I.S.C. “Mai bine previi, decât să nu fii!”, “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”,  „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“ și “Nu tremur la Cutremur”, pompierii militari distribuindu-le elevilor și profesorilor, flyere, broșuri și pliante cu recomandări specifice, aferente temelor abordate.
 
 
Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii