Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Buletin informativ - 28.11.2022

ro

28 Nov, 2022 13:53 943 Marime text
                 Nr. 280  Oradea, 28.11.2022
BULETIN INFORMATIV
Intervenții ale pompierilor pentru salvarea vieților și bunurilor bihorenilor
 
În perioada 26-27 noiembrie a.c., pompierii militari au acționat pentru gestionarea a 57 de situații de urgență produse în județul Bihor, din care 48 de misiuni ale echipajului de terapie intensivă mobilă și ale echipajelor de pompieri paramedici din cadrul SMURD Bihor, pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat și 9 operațiuni de stingere a incendiilor, intervenții la accidente rutiere pentru salvarea victimelor, asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, sablarea carosabilului la locul producerii accidentelor pentru prevenirea altor evenimente rutiere, salvare animal ș.a.m.d..
 
 Dintre misiunile gestionate de pompierii bihoreni în weekend, amintim:
 
Incendiu pe strada Moldovei din Oradea
 
În dimineața zilei de duminică, 27 noiembrie a.c., în jurul orei 04.40, echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au fost mobilizate pentru stingerea unui incendiu produs pe strada Moldovei din municipiu.
În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la deșeuri aflate lângă un bloc de locuințe cu opt etaje, flăcările propagându-se la roleta ferestrei unui apartament situat la parterul blocului.
Echipajele de pompieri au localizat și lichidat rapid incendiul, au ventilat casa scării, care era inundată cu fum și au verificat fiecare apartament al blocului, pentru salvarea eventualelor victime intoxicate cu fum.
Din fericire, nu au existat persoane rănite.
Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de fumat.
Au ars circa 50 kilograme de deșeuri și o roletă.
  •  
 
Salvare animal căzut într-un canal colector
 
În seara aceleiași zile, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112,  pompierii Stației Aleșd au intervenit în localitatea Țețchea, pentru salvarea unei vaci căzute într-un canal colector adânc de circa opt metri (adâncimea apei fiind de aproximativ 50 de centimetri).
Utilizând cordițele și alte accesorii specifice din dotare, pompierii militari au reușit să evacueze în siguranță animalul și să-l predea teafăr proprietarului aflat la fața locului.
 
 
 
OFIȚER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii