Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:37 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Septuagenar căzut în casă, salvat de pompierii beiușeni

ro

06 Jun, 2024 13:22 290 Marime text
 
 Nr. 119   Oradea, 06.06.2024
 
  BULETIN INFORMATIV
 
Septuagenar căzut în casă, salvat de pompierii beiușeni
“Aveți grijă de părinții și bunicii dumneavoastră!”
 
În după-amiaza zilei de miercuri, 05 iunie a.c., pompierii militari beiușeni au intervenit pentru salvarea unui septuagenar căzut, de câteva zile, în propria locuință.
 
 
Apelul care sesiza faptul că septuagenarul s-ar fi putut afla într-o situație de urgență în propriul apartament, situat la etajul 3 al unui bloc de pe strada Burgundia Mare din Beiuș, a fost primit în dispeceratul ISU Bihor, în jurul orei 17.10, un membru de familie precizând faptul că bătrânul nu răspunsese la telefon, de trei zile.
Pentru salvarea septuagenarului, la adresa indicată au fost mobilizați imediat, pompierii Secției Beiuș, cu o autospecială intervenție și cu ambulanța SMURD a subunității. Utilizând autospeciala de lucru la înălțime, pompierii au pătruns, prin balcon, în apartamentul indicat de apelant, găsindu-l pe proprietar căzut în sufragerie, în imposibilitatea de a se ridica.
Pompierii paramedici au acordat bărbatului, în vârstă de 79 de ani, îngrijirile care se impuneau, transportându-l ulterior, la Spitalul Municipal Beiuș.
Pompierii bihoreni continuă
Campania Aveți grijă de părinții și bunicii dumneavoastră!”
 
Pompierii bihoreni continuă Campania “Aveți grijă de părinții și bunicii dumneavoastră!”, insistând asupra măsurilor specifice de protecție a persoanelor în etate și a modalităților de diminuare a vulnerabilității acestora în fața riscurilor la care sunt expuse.
Campania se adresează în mod special, rudelor și îngrijitorilor persoanelor vârstnice,  cărora le recomandăm următoarele măsuri menite a-i proteja pe cei dragi:
                      
  • Sunați-i cel puțin o dată pe zi și asigurați-vă că păstrează un telefon în apropiere, pentru a putea apela 112 și/sau un membru al familiei ori un vecin/prieten, în caz de necesitate!
  • Preveniți riscul de cădere, fixând covoarele/preșurile pe podea cu un suport cauciucat! 
  • Plasați covorașe de cauciuc în interiorul căzii pentru a preveni alunecarea, precum și covoare antiderapante lângă cadă!
  • Montați-le benzi led cu senzori de mișcare lângă pat și pe traseul dinspre dormitor spre baie pentru a preveni căderile în timpul deplasărilor nocturne!
  • Achiziționați un sistem GPS prin care îi puteți urmări dacă sunt dezorientați și se rătăcesc sau un sistem de alarmă care vă va alerta dacă părăsesc un perimetru desemnat.
  • Instalați detectoare de fum cu alarmă fonică și luminoasă. Majoritatea incendiilor fatale apar atunci când oamenii dorm!
  • Amenajați-le spațiul astfel încât să se poată evacua cu ușurință, în caz de urgență! În cazul în care locuiesc într-o casă cu etaj, amenajați-le o cameră la parter, pentru a le facilita evacuarea!
  • Pregătiți-i! Simulați cu ei exerciții de incendiu pentru a vă asigura că știu ce să facă în cazul unui incendiu la domiciliu!
  • Conștientizați-i cu privire la riscul utilizării lumânărilor și de importanța supravegherii acestora. Oferiți-le alternativa lumânărilor și candelelor electrice!
  • Asigurați-vă că pot deschide toate ușile și ferestrele din casă: încuietorile ar trebui să se deschidă ușor din interior
 
 
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii