Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Bihor Buletin informativ - 23.01.2023

ro

23 Jan, 2023 12:43 640 Marime text
Nr. 18 Oradea, 23.01.2023
 
  BULETIN INFORMATIV
 
Trei persoane au decedat și alte opt au fost transportate la spital în urma producerii a două accidente rutiere, în Bihor
 
 
Pompierii militari au intervenit în cursul serii de duminică, 22 ianuarie a.c., pentru salvarea victimelor a două accidente rutiere produse pe DN 76, în județul Bihor.
 
Apelul prin Sistemul Unic 112, care sesiza producerea primului accident rutier, pe DN 76, în afara localității Răbăgani, în zona Dealul Bitii, în care au fost implicate două autoturisme, a fost sesizat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” în jurul orei 20.50, moment în care, la fața locului au fost mobilizate de urgență, două echipaje de pompieri militari din cadrul Secției Beiuș, cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și cu o ambulanță de tip B2, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, cu o autospecială de transport victime multiple (acesta oprindu-se în Hidișelu de Sus, pentru salvarea victimelor celui de-al doilea accident), echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).
Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au acționat pentru evacuarea a două persoane rămase captive într-unul dintre autovehiculele avariate, iar echipajele medicale și pompierii militari paramedici au evaluat victimele și au acordat îngrijirile necesare persoanelor rănite, în cazul a două dintre acestea efectuând manevre de resuscitare. Din nefericire, cei doi bărbați aflați în stop cardio-respirator au decedat. Celelalte patru persoane rănite, din care doi minori și doi adulți, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.
 
          Cel de-al doilea accident, produs în localitatea Hidișelu de Sus, în care au fost implicate cinci persoane aflate într-un autoturism, a fost sesizat în jurul orei 21.15, la fața locului intervenind două echipaje de pompieri militari și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.
          Din nefericire, o adolescentă, în vârstă de 13 ani, a decedat, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate de echipaje. Celorlalte patru victime le-au fost acordate îngrijirile care se impuneau, fiind transportate ulterior la spital.
 
 
OFIŢER INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii