Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Timiș Reținut pentru infracțiuni rutiere

ro

21 Feb, 2023 16:26 577 Marime text
Nr. 29 din 21 Februarie 2023
 
BULETIN INFORMATIV 21 FEBRUARIE 2023
 
REȚINUT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
În data de 20.02.2023, în jurul orei 08:45, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, cu privire la faptul că pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Timișoara s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane.
 
Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat în vârstă de 33 de ani a condus un autoturism pe strada Mircea cel Bătrân din municipiu, iar la intersecția cu strada Grigore Alexandrescu a întrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 24 de ani care care circula regulamentar, în urma impactului rezultând ranirea unui alt bărbat în vârstă de 24 de ani, pasager în autoturismul care circula regulamentar.
 
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
 
De asemenea,  în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul în vârstă de 33 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor producerii accidentului rutier.
 
Întrucât conducătorul auto în vârstă de 33 de ani a mai fost condamnat în trecut pentru același gen de fapte, fiind în stare de recidivă (conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere), acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș.
 
  •  
 
ACȚIUNE PENTRU VERIFICARE STĂRII TEHNICE A AUTOVEHICULELOR TAXI
 
În data de 20.02.2023, în intervalul orar 14:30-18:00, polițiștii Biroului Rutier Timișoara, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Timiș și ai secțiilor de poliție urbană, cu sprijinul lucrătorilor Direcției Generale a Poliției Locale Timișoara și reprezentanți ai Registrul Auto Român Timișoara, au organizat o acțiune tip Blitz, pe bulevardele Michelangelo și Regele Mihai I din municipiu, având ca scop verificarea legalității transportului rutier de persoane în regim TAXI, controlul stării tehnice al autovehiculelor și menținerea unui climat de ordone si siguranță publică.
   
Au fost legitimate 281 de persoane și controlate 267 de autovehiculel, dintre care 242 de taxiuri, fiind efectuate 57 de testări cu aparatul etilotest și 4 testări cu aparatul drugtest.
 
În urma verificărilor efectuate,  au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.825 de lei, fiind sancționați și 30 de conducători de autovehicule Taxi.
 
Dintre acestea, 18 sancțiuni au fost aplicate conform OUG 195/2002R,  pentru nerespectarea normelor rutiere, 11 sancțiuni conform Legii 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 1 sancțiune conform Legii 132/2017, privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie și 2 sancțiuni conform HCL 371/2007.
 
Polițiștii au retras 15 certificate de înmatriculare, dintre care 13 pentru nereguli constatate la autovehiculele Taxi
A fost constatată 1 infracțiune la regimul rutier, respectiv „conducerea unui autovehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată”.
 
Polițiștii continuă să desfășoare acțiuni pe fiecare categorie de mijloc de transport.
 
Exemplu:
 
În data de 20.02.2023, în jurul orei 16:50, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control, pe bulevardul Regele Mihai I din municipiu un autoturism (inscripționat TAXI), condus de un bărbat,  în vârstă de 36 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule de drumurile publice suspendat.
 
A fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.
 
  •  
TÂNĂR FĂRĂ PERMIS LA VOLANUL UNUI AUTOTURISM FURAT, A FOST REȚINUT DE POLIȚIȘTI
 
 
La data de 20.02.2023, în jurul orei 20:30, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Sânnicolau Mare au oprit pentru control pe DJ682, în localitatea Cheglevici, comuna Dudestii Vechi, un autovehicul condus de un tânăr, în vârstă de 27 de ani, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul nu-i aparținea.
Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice.
În timp ce polițiștii se aflau la spital în vederea recoltării probelor biologice, o femeie în vârstă de 35 de ani a sesizat prin intermediul serviciului de urgență SNUAU 112, faptul că i-a fost sustras autovehiculul care era parcat în fața casei, în localitatea Beba Veche.
Polițiștii au constatat că autovehiculul sustras este cel pe care l-a condus tânărul în vârstă de 27 de ani.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere” și „furt în scop de folosință”, tânărul fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare din cadrul I.P.J Timiș.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii