Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Timiș Buletin informativ 15 septembrie 2023

ro

15 Sep, 2023 14:44 584 Marime text
CERCETAȚI PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE
 
La data de 14 septembrie a.c., în jurul orei 17:17, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control, pe DN59, dinspre localitatea Voiteg înspre localitatea Șag, un utilaj agricol condus de un bărbat în vârstă de 73 de ani.
În urma verificărilor efectuate de către polițiști în bazele de date, a rezultat faptul că utilajul figurează ca fiind neînmatriculat, având aplicate plăcuțe cu numere false de înmatriculare.
Totodată, polițiștii au constatat faptul că utilajul agricol a fost încredințat bărbatului de către societatea comercială la care lucrează, acesta nedeținând permis de conducere pentru categoria din care vehiculul face parte.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv”,„încredinţareaunuivehiculpentru care legeaprevedeobligativitateadeţineriipermisului de conducere”,„conducerea unui vehicul neînmatriculat și cu numere false de înmatriculare”.
 
La data de 14 septembrie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii Orașului Recaș au oprit pentru control pe strada Salcâmului, din localitatea Izvin, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani.
În urma verificărilor efectuate de către polițiști în bazele de date, a rezultat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere”.

MANDAT INTERNAȚIONAL PUS ÎN EXECUTARE DE CĂTRE POLIȚIȘTI PENTRU SĂVÂRȘIREA INFRACȚIUNII DE FURT
 
La data de 14 septembrie a.c., poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Timișoara, au pus în executare un mandat european de arestare emis de autoritățile din Luxemburg, cu privire la un bărbat, în vârstă de 37 de ani, condamnatpentru săvârșirea infracțiunii de furt.
Acesta a fost depistat pe raza localității Remetea Mare, din județul Timiș.
Persoana în cauză a fost escortată și introdusă în Penitenciarul Timișoara.
 
EDUCAȚIE RUTIERĂ ÎN CADRUL ȘCOLII GIMNAZIALE DIN LOCALITATEA DUMBRĂVIȚA
 
La data de 14 septembrie a.c., în intervalul orar 09.00 - 10.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș, au desfășurat activități preventiv-educative la Școala Gimnazială Dumbrăvița.
În cadrul acestei activități, copiilor le-au fost prezentate aspecte privind circulația pe drumurile publice, regulile de circulație ce trebuie respectate de către pietoni, bicicliști și alți participanți la trafic, precum și semnificația indicatoarelor rutiere.
 
De asemenea, copilașilor le-au fost prezentate regulile de conduită care trebuie respectate în cadrul unităților de învățământ și în mediul familial.
Elevii au învățaț să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar sau pe acostament și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga și după ce s-au asigurat corespunzător.
 
De asemenea, le-au fost prezentate regulile de circulație ce trebuie respectate atunci când se deplasează cu bicicleta sau cu trotineta.
Totodată, polițiștii le-au transmis elevilor că este necesar să poarte centura de siguranță atunci când se deplasează cu microbuzul școlar ori în mașină cu părinții, punându-se accent pe siguranța micuților în interiorul mijlocului de transport pentru persoane.
Aceste activități continuă pe parcursul întregului an școlar.
Siguranța elevilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii