Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Olt Buletin de presă-28.03.2022

ro

28 Mar, 2022 16:12 591 Marime text
Nr.  102 din 28 martie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
            Acțiune a polițiștilor rutieri pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză
 
În perioada 21 – 27 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și reducerea numărului de accidente rutiere.
 
Astfel, polițiștii au acționat, cu preponderență, pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză.
 
În cadrul activităților, pentru abaterile constatate pe linia nerespectării regimului legal de viteză, au fost aplicate 620 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei.
 
Totodată, au fost reținute 175 de permise de conducere, dintre care 162 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise și 13 pentru depășirea cu mai mult de 70 de km/h a vitezei maxime legale admise.
 
Exemple:
1. În noaptea de 23/24 martie, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 65 – European 574, în afara localității Jitaru, cu viteza de 195 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză admisă este de 100 de km/h.
 
Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fără a putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare.
 
2. În noaptea de 24/25 martie, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 65 – European 574, în afara localității Priseaca, cu viteza de 180 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză admisă este de 100 de km/h.
 
Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fără a putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare.
 
 
 
            Activități desfășurate de polițiști pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice
 
1. În data de 23 martie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au constatat faptul că un bărbat din comuna Verguleasa, județul Olt, în perioada 28 septembrie 2021 - 3 martie 2022 a transportat cu o autoutilitară, în baza a 74 de avize de transport, cantitatea totală de aproximativ 132 de metri cubi de material lemnos, diverse specii, fără a fi înregistrat ca transportator profesionist și fără a utiliza aplicația SUMAL 2.0 Avize.
 
Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiind dispusă confiscarea valorică a cantității de aproximativ 132 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 27.913,30 lei.
 
 
2. În data de 24 martie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică și ai Secției de Poliție Rurală nr. 2 Osica de Sus au depistat, în comuna Fălcoiu, un bărbat, din aceeași localitate, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantiatatea de 4 metri cubi de material lemnos, fără a fi înregistrat ca transportator profesionist și fără a utiliza aplicația SUMAL 2.0.
 
Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul a depășit cantitatea de 20 de metri cubi de material lemnos/an, prevăzută de lege pentru transportul de material lemnos, de către persoane fizice.
 
Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiind dispusă confiscarea fizică a cantității de 4 metri cubi material lemnos, ce a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Caracal.
 
De asemenea, a fost dispusă și confiscarea valorică a cantității de 15,12 metri cubi de material lemnos, în valoare de 2.130,17 lei.
 
 
3. În data de 25 martie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, în urma controlului efectuat la o societate comercială, din județul Olt, cu privire la legalitatea depozitării și comercializării materialului lemnos, au constatat faptul că există diferențe între stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului și cele scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL.
 
Astfel, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă, în valoare de 15.000 de lei, fiind dispusă confiscarea valorică a cantității de 63,36 de metri cubi de material lemnos, diverse specii, în valoare totală de 15.250,94 lei, ca urmare a diferenței constatate.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii