Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Olt Buletin de presă-12.05.2022

ro

12 May, 2022 11:59 582 Marime text
Nr. 153 din 12 mai 2022
 
BULETIN DE PRESĂ
 
            ***
 
            BĂRBAT CERCETAT PENTRU FURT CALIFICAT, REȚINUT DE POLIȚIȘTI
 
            La data de 9 mai a.c., polițiștii Poliției Orașului Balș din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de furt calificat.
 
În fapt, la data de 4 aprilie a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii, din cadrul Poliției Orașului Balș, au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 57 de ani, din orașul Balș, județul Olt, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în policlinica din localitate, persoane necunoscute i-ar fi sustras telefonul mobil.
 
Polițiști au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt, identificarea autorului și dispunerea de măsuri legale.
 
La data de 9 mai a.c., în continuarea activităților investigativ-operative, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Balș - Compartimentul de Investigații Criminale, au identificat un bărbat de 49 de ani,  din județul Argeș, bănuit de furt.
 
În continuarea cercetărilor, s-a mai stabilit faptul că bărbatul ar mai fi săvârșit alte două infracțiuni de furt calificat, în orașul Balș, în perioada 4 aprilie – 4 mai a.c..
 
În urma probatoriului administrat, la data de 9 mai a.c., polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut, pentru 24 de ore, bărbatul bănuit de cele trei infracțiuni de furt calificat, prejudiciul fiind recuperat parțial.
 
La data de 10 mai a.c., bărbatul, de 49 de ani, a fost prezentat Judecătoriei Balș, iar, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, față de acesta, a fost emis mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, fiind continuate cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale.
 
Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Olt.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
***
APROXIMATIV 2.000 DE CONDUCĂTORI AUTO, TESTAȚI CU APARATELE ETILOTEST ȘI DRUGTEST DE CĂTRE POLIȚIȘTII RUTIERI
 
            În perioada 04-10 mai a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfășurat activități în cadrul acțiunii ,,Alcohol & Drugs Marathon”, inclusă în operațiunea ,,Alcohol & Drugs”, a ROADPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa), pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.
 
Astfel, polițiști rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, au desfășurat acțiuni în teren, în cadrul cărora au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest 1910 conducători auto.
 
În cadrul activității, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, respectiv cu o alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Totodată, polițiștii au constatat și 10 infracțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, respectiv cu o alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Exemple:
 
1. La data de 9 mai a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii Poliției Orașului Corabia au depistat un bărbat, de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Vădăstrița, având o concentrație alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
2. Tot la data de 9 mai a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii Poliției Municipiului Slatina au depistat un bărbat, de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în municipiul Slatina, având o concentrație alcoolică de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
***
 
TRANSPORT ILEGAL DE MATERIAL LEMNOS, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI
 
            La data de 11 mai a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, au depistat, în municipiul Slatina, un transport de cherestea, efectuat cu un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, de către o societate din județul Bistrița-Năsăud, către o societate, din municipiul Slatina, județul Olt.
 
În urma verificărilor efectuate, de către polițiști împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea – Biroul Teritorial Olt, s-a constatat faptul că societatea, din județul Bistrița-Năsăud, a transportat cantitatea de 9,066 metri cubi de cherestea rășinoase, fără documente legale de proveniență, în plus, față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.
 
Polițiștii au sancționat societatea comercială, din județul Bistrița – Năsăud, cu amendă, în valoare de 4.000 de lei și au dispus confiscarea fizică a cantității de 9,066 metri cubi de material lemnos, ce a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Slatina.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii