Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași „Fără discriminare”

ro

01 Apr, 2022 11:01 843 Marime text
Nr. 110.349 din 1 aprilie 2022   
 
LANSAREA PROIECTULUI FĂRĂ DISCRIMINARE
 
Ieri, 31 martie 2022, la Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil”, din municipiul Iași, a avut loc lansarea proiectului preventiv „Fără discriminare”, ediția 2022, iniţiat de Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași.
 
Acest proiect se va derula în perioada martie – decembrie 2022, iar scopul este acela de a crește gradul de informare al cetățenilor în domeniile antidiscriminare și prevenire a infracțiunilor motivate de ură.
 
Proiectul se adresează atât elevilor de gimnaziu şi liceu din judeţul Iaşi, cât și polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Prin activităţile propuse, se urmărește pregătirea polițiștilor în domeniile antidiscriminare și prevenire a infracțiunilor motivate de ură, dar și informarea elevilor și cadrelor didactice cu privire la aceste domenii, prin organizarea de sesiuni de informare în unitățile școlare.
 
În cadrul activităţilor de ieri, poliţiştii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au prezentat elevilor noțiuni generale privind discriminarea, dar și aspecte legislative referitoare la drepturile copiilor și actele normative care reglementează și sancționează faptele de discriminare.
 
De asemenea, elevii au fost încurajați să aibă o relație deschisă cu părinții și să apeleze la sfatul acestora sau al cadrelor didactice atunci când se află în situații dificile.
 
Activitatea a avut un caracter interactiv, problematica preventivă fiind îmbinată cu situații concrete.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii