Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jador voia să susțină un concert de manele la Filarmonica Banatului. Cum a ajuns să-l acuze pe primarul din Timișoara de discriminare

ro

17 Apr, 2022 21:19 1847 Marime text
Imagine din timpul unui concert de la Filarmonica din Timișoara Foto Facebook/ Filarmonica Banatul 
Cântărețul de manele Jador planifică un turneu care cuprinde mai multe orașe din țară, printre care și Timișoara, unde biletele au fost puse în vânzare, online, organizatorul susținând că evenimentul ar fi urmat să aibă loc la Filarmonica Banatul, pe 17 mai, însă fără a avea vreun contract cu instituția.


Zvonurile că la Filarmonica Banatul Timișoara urma să aibă loc un concert de manele au fost infirmate rapid de directorul instituției, Ovidiu Andriș.



Într-un mesaj video, cântărețul de manele Jador l-a acuzat pe primarul din Timișoara, Dominic Fritz, pentru decizia de a interzice concertul la care au fost puse în vânzare bilete la Filarmonica Banatul, deși nu avea vreun contract sau înțelegere cu instituția culturală. 


„În ultima vreme, m-au sunat majoritatea televiziunilor din ţară pe subiectul că Filarmonica de la Timişoara nu m-ar lăsa pe mine să cânt acolo. Mi-am dat seama. Țigan, manele. Am înţeles că primarul nu a fost de acord, nici Roxana, care a făcut consiliu special pentru ca Jador să nu vină acolo. 

Oricum nu o să mai vin acolo, în Timişoara. Nu o să mai vreau să cânt acolo, fiindcă mi se pare că sunt nişte oameni… Da, sunt ţigan şi mă bucur că sunt. Am făcut o facultate, domnule primar. Am făcut un master. Am încercat să-mi depăşesc condiţia pentru că e greu să pleci de pe câmp, cu oile şi să ajungi Jador…

Nu ştiu ce discriminează oamenii ăştia, pentru că nu-mi dau seama care este motivul principal. Needucaţia mea, poate am părut prea negru şi îi deranjează. În muzica pe care o fac nu găsiţi dezacorduri, greşeli gramaticale, ritmul vă deranjează?”, este mesajul transmis de cântăreț.


„Mi-e foarte ruşine că sunt în situaţia asta, dar e foarte urât să fii discriminat. Nu poate să îmi ia cineva dreptul de a cânta. Dacă se lua de mine că sunt ţigan nu mă deranja. Sunt ţigan, ăsta sunt eu. (…) Domnule primar, faceţi Timişoara de râs. Nu voi mai veni să cânt la Timişoara, deoarece am înţeles că oamenii de acolo au fost foarte scârbiţi că eu aş veni să cânt la Filarmonică“, a mai transmis Jador.


Reacția lui Dominic Fritz


Primarul din Timișoara a reacționat în urma mesajului transmis de cântăreț 

„N-am înțeles ce treabă am eu cu această poveste, am aflat din presă de toată discuția. Filarmonica Banatul, deși în subordinea Consiliului Local Timișoara, are personalitate juridică proprie și directorul este perfect capabil să ia decizii.

Din câte am înțeles din presă, domnul a început să vândă bilete pentru un spațiu pentru care nu avea contract. Poate și eu îmi doresc să joc fotbal în Arena Națională, dar asta nu înseamnă că încep să vând bilete pentru un meci de acolo și să mă plâng de discriminare când acest lucru nu este posibil.

Filarmonica Banatul a sărbătorit ieri exact 75 ani de când Regele Mihai I a înființat-o prin decret regal. La mulți ani!”, a declarat Dominic Fritz, legat de acest subiect, scrie tion.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii