Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Comunicat de presă- Acțiuni ale poliției ieşene pentru siguranța cetățenilor

ro

10 Jun, 2021 14:31 1059 Marime text
Nr. 68.455 din 10 iunie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 09 iunie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 280 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 6 acțiuni și s-a intervenit la 92 de evenimente, dintre care 79 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 28 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 287 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 83.795  de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 22  permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE://CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI RUTIERE, REŢINUT DE POLIŢIŞTI
Poliţiştii Biroului Rutier Iaşi efectueză cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Din cercetări a rezultat că, la data de 07 iunie a.c., în jurul orei 03.00, un tânăr, de 27 ani, în timp ce ar fi condus un auto pe Şoseaua Bucium, din mun. Iaşi ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi ar fi intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto şi a psagerei.
Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au reţinut tânărul de 27 ani pentru 24 de ore şi l-au introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 09 iunie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi instanţei care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările continuă.
 
UPDATE://CERCETAT PENTRU TENTATIVĂ DE FURT, REŢINUT DE POLIŢIŞTI

La data de 08 iunie a.c.,în jurul orei 02.00, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Iaşi împreună cu un echipaj al Poliţiei Locale Iaşi au depistat în flagrant delict un tânăr, de 19 ani, în timp ce demonta galeria de admisie a unui auto, cel mai probabil pentru a sustrage catalizatorul unui autoturism parcat pe o stradă din municipiul Iaşi.
 
De asemenea, la comiterea faptei ar fi participat alţi doi tineri, de 19, respectiv 20 de ani.
 
În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul de 19 ani, depistat în flagrant, a fost reţinut de poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Iaşi pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
La data de 09 iunie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale, procurorul de caz dispunând plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile.
 
Cercetările continuă.
 
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI

 
La data de  09 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat activităţi preventive, beneficiari fiind elevii Liceului Tehnologic Economic de Turism, din municipiul Iaşi.
 
În cadrul proiectului “Prevenire în alertă”, tema abordată a fost siguranţa personală, prevenirea fenomenelor de bullying şi cyberbullying, precum şi conştientizarea consecinţelor pe care le implică aceste fapte. De asemenea, au fost transmise informaţii legate de anturaj, influenţele acestuia şi informaţii ce trebuie cunoscute pentru prevenirea traficului de persoane.
 
La activităţi au participat 95 de elevi şi două cadre didactice.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii