Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

ro

08 Jan, 2024 15:41 417 Marime text
                                                        Nr. 12056 din 08 Ianuarie 2024
 
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice
                                                                                                                            
La data de 07 ianuarie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au oprit în trafic, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din comuna Grindu.
 
Totodată, în urma testrării cu aparatul din dotare, a reieșit o alcoolemiei de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
 
***
 
În cursul zilei de ieri, 07 ianuarie  a.c., polițiștii rutieri au depistat în trafic, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Urziceni în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Jilavele aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul etilotestului indicând o valoare de 0,49 mg/alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, șoferul a sustras una dintre epubretele din trusa medicală cu scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcooluluiși “sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri.
 
 
 
 
 
***
 
La aceeași dată a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Secției nr.7 Poliție Rurală Platoneștiâ au oprit în trafic, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, care se deplasa pe DJ213.
 
Polițiștii au procedat la testarea cu aparatul din dotare de unde au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consmului unor substanțe interzise.
 
Pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
La data 07 ianuarie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată au oprit în trafic, un bărbat în vârstă de 50 de ani, în vederea verificării documentelor personale precum și ale autoturismului.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, rezultatul etilotestului indicând o valoare de 0,54 mg/alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii